реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Замість вітань Патріарху - всі стали на коліна

14 грудня Православна Церква відзначає день пам’яті святого праведного Філарета Милостивого, який також є днем тезоіменитства Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета. За традицією з цієї нагоди до столиці прибули архієреї та численні клірики Київського Патріархату для того, щоби у спільному богослужінні розділити радість свята.

У зв'язку з тривожною ситуацією, яка склалася в українському суспільстві, після Божественної літургії замість традиційних вітань на честь Предстоятеля, відбулося особливе коліноприклонне моління до Бога про помилування нашого народу та дарування йому миру. На коліна стали і Патріарх, і більше 30 архієреїв Київського патріархату і прихожани Володимирського собору.

Патріарх Філарет сказав: "Яка причина цього безладдя, а точніше несправедливості по відношенню до народу?

Якби царювала правда, того б не було. Для того, щоб це виправити, треба починати з себе, переглянути своє життя. Особливо це стосується можновладців. Тому що вони довели Україну до такого стану, що тепер не бачать виходу і шукають допомоги в інших країнах. Ніби то Україна бідна. А це неправда. Україна багата, але керують погано. І довели до такого стану, що тепер звертаються то туди, то сюди".



Теги:патріарх Філарет, Майдан, Київський патріархат


Читайте також



Коментарі (0)
avatar