реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Замість «легких» грошей - три роки позбавлення волі

Співробітників відділу податкової міліції Чернігівської міжрайонної податкової інспекції зацікавило місцеве підприємство, яке збиралося працювати на ринку нафтопродуктів. Воно уклало договір з київським підприємством про надання послуг з аналізу фінансових ризиків інвестиційної діяльності на нафтовидобувному та нафтопереробному ринках на суму 8 мільйонів гривень. Під час оперативно-розшукових заходів з’ясувалося, що послуги взагалі не надавалися. Підприємство, з яким укладена угода, зареєстроване на підставну особу, яка навіть не здогадувалася про те, що є власником підприємства.
Щоправда, на фіктивному столичному підприємстві був керівник-самозванець, який обіймав ще й посаду головного бухгалтера. Його діяльність обмежувалася переведенням безготівкових коштів у готівку.

За результатами перевірки підприємству Чернігівського району донараховано сплатити до бюджету 3,5 млн.грн. податків та зборів. За даним фактом слідчий відділ податкової міліції ДПА в Чернігівській області порушив кримінальну справу відносно керівника підприємства за фактом умисного ухилення від сплати податків у особливо великих розмірах.

Рішенням Чернігівського районного суду керівник визнаний винним. Йому призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 3 роки.
Щодо столичного підприємства матеріали передані до головного відділу податкової міліції ДПІ у Печерському районі м.Києва з метою порушення кримінальної справи за ст.205 Кримінального кодексу України – за фіктивне підприємництво.

Цей випадок є переконливим свідченням, що повна і своєчасна сплата податків – це не тільки наповнення державної казни, але й запорука успішного бізнесу.

Відділ масово-роз’яснювальної роботи та
звернень громадян ДПА в Чернігівській області



Теги:ринок нафтопродуктів, ДПА в Чернігівській області, ухиляння від податків


Читайте також



Коментарі (0)
avatar