реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

ЗАЛІЗНИЧНИКИ ЗІ ВСІЄЇ УКРАЇНИ НАВЧАЛИСЯ В ЧЕРНІГОВІ ПРОВОДИТИ ПРОФСПІЛКОВІ АКЦІЇ ПРОТЕСТУ

З 19 по 22 січня в навчально-методичному центрі Федерації профспілкових організацій Чернігівської області проходить семінар для працівників та активістів Профспілки залізничників і транспортних будівельників України: «Методика підготовки та проведення профспілками акцій протесту». За останній час це вже другий подібний захід всеукраїнського масштабу, який відбувається в Чернігові.

Чернігівський Навчально-методичний центр (НМЦ) профспілок, підтримуючи статус кращого навчального профспілкового закладу в Україні, першим розробив і впровадив в практику семінар по організації масових акцій протесту профспілок. Протягом кількаденного навчання представники профспілки залізничників і транспортних будівельників познайомилися з нормативно-правовою базою протестних дій, відпрацювали технологію створення організаційного комітету та етапи підготовки до акції протесту, розглянули питання забезпечення інформаційної кампанії та роботи з великими групами населення. Для розвинення практичних навичок у слухачів були проведені тренінги зі створення команди для організації протестних дій, майстерності публічних виступів, подолання стереотипів мислення і поведінки та ін. До проведення навчання залучалися найкращі позаштатні викладачі НМЦ профспілок: політологи, політтехнологи, юристи, науковці, психологи, журналісти.

Робота проводилась в умовах, максимально наближених до реальних. Всі слухачі були залучені в оргкомітет, який працював за різними напрямками: правове забезпечення, організаційна робота, медіа підтримка, агітація, безпека мітингувальників. Зусиллями оргкомітету були визначені і розроблені усі необхідні атрибути справжньої акції протесту: маршрут і план, дозвільні документи, агітаційні плакати, прапори, гасла, кричалки, повідомлення для преси, список виступаючих, звернення мітингувальників.

Михайло Сінчак, перший заступник Голови Профспілки залізничників і транспортних будівельників України, який також взяв активну участь в роботі семінару, зазначив: ”Ми дуже задоволені, що започаткували співпрацю з Чернігівським навчально-методичним центром. Проведення цього семінару дозволило нам отримати такі необхідні в сучасних умовах знання, адже профспілки повинні вміти і знати, як відстоювати інтереси трудящих, в т.ч. і за допомогою колективних акцій протесту”.

Віталій КОПИШ




Теги:залізничники, профспілки, Федерація профспілок, акції протесту


Читайте також



Коментарі (0)
avatar