реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Забули як Пілсудський зрадив українців?

Прочитав слова підтримки польського посла ізраїльському щодо ходи на честь Бандери.

Засуджують обоє. Тут я не дивуюся мовчанню МЗС. Я дивуюся сліпоті експертів. Нещодавно за їхнім опитуванням склали перелік найбільш недружніх країн і дивним чином там не виявилося Польщі. Хоча ще торік Варшава в офіційних документах проголошувала мету переманювання медиків в тому числі з України і це вже мало би бути тривожним сигналом, бо цей напрямок Варшава реалізовує чітко. В умовах пандемії це аж ніяк не дружній акт.

Не кажучи про відмову відновлювати наші пам‘ятники на території Польщі, які знищили поляки. Так друзі не роблять. Історія вчить: польський історик Анджей Гарліцкі добре описав як між світовими війнами Польща намагалася інкорпорувати Литву, але литовці добре пам‘ятали віроломство і брехливість поляків з часів Речі Посполитої Обох Народів, тож не погоджувалися на жодні обіцянки Варшави. Натомість Петлюра пішов на союз із Пілсудським і Польща зрадила Україну, коли розділила нашу землю з більшовиками.

Тому польський посол, що підспівує ізраїльському - це не дивина. Дивина, що в нас не бачать очевидних речей.

Олександр ПІДДУБНИЙ



Теги:Україна -Польща, Петлюра, Пілсудський, Олександр Піддубний


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
Хай там як, а Польща - наш стратегічний партнер, панове. Давайте оцінювати нашу минулу поведінку стосовно Польщі самокритично. Це більш важливо, щоб не повторювати помилок, своїх, та правильно реагувати на їхні.
"А чванитесь, що ми Польщу

Колись завалили!..

Правда ваша: Польща впала,

Та й вас роздавила!"
Т. Г. Шевченко. І МЕРТВИМ, І ЖИВИМ, І НЕНАРОЖДЕННИМ ЗЕМЛЯКАМ МОЇМ В УКРАЙНІ І НЕ В УКРАЙНІ МОЄ ДРУЖНЄЄ ПОСЛАНІЄ.
avatar