реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

За браконьєрство затримали головного інспектора "Чернігврибоохорони"

10 вересня оперативна група "Головрибводу" спільно з громадськими інспекторами рибоохорони затримала головного державного інспектора "Чернігіврибоохорони", який використовував електровудку.

Про це повідомив голова Держрибагенства Ярема Ковалів, пише прес-служба відомства на сайті Агравері.

«Контроль за браконьєрами-електровудочниками буде постійним. За законами відповідатимуть усі, незважаючи на посаду чи звання. За два тижні ми виявили стільки порушень, як за весь минулий рік. Раніше відомство не вело окремої статистики з використання електровудок. Наразі це питання тримаємо на особливому контролі», — наголосив Ковалів.

У період з 27 серпня по 10 вересня територіальними органами охорони водних біоресурсів зафіксовано 14 правопорушень у восьми областях з використанням електровудок. Зокрема, у Закарпатській, Запорізькій, Полтавський, Чернігівській та Дніпропетровській, Черкаській та Донецькій областях.

Нагадаємо, Держрибагентство вважає адміністративні штрафи недостатньою мірою покарання за такий вид браконьєрства, як електролов. Відомство виступає за посилення кримінальної відповідальності за даний вид порушення. За перебування на водоймі чи у прибережній захисній смузі із забороненими знаряддями лову пропонують запровадити кримінальну відповідальність — обмеження волі від трьох до п’яти років або позбавлення волі до трьох років.



Теги:елктровудки. Чернігіврибоохорона, держрибводгосп



Коментарі (0)
avatar