реклама партнерів:
Головна › Новини › Анонси подій

З Днем Соборності України! АНОНС

Возз’єднання Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки – знаменна історична дата в історії українського народу. 22 січня 1919 року в Києві на Софіївському майдані проголошено Акт Злуки двох Республік.

Злука ознаменувала відродження соборної Української державності та національної гідності і стала важливою віхою в боротьбі українського народу за свободу та незалежність.

Сьогодні Українському народу й кожному українцю необхідно захистити свої національні, конституційні права, добитися, що його Українська держава реально стала суверенною, демократичною, вільною щасливою і заможною.

Чернігівці в минулому зробили вагомий внесок власною кров’ю у здобутті й розбудові власної держави і тепер ці завоювання та майбутнє треба відновити й захистити.

Сердечно бажаємо Вам, шановні чернігівці, міцного здоров’я, щастя, добра, миру, злагоди і глибокої віри у гідне майбутнє рідного краю та України!



У соборності наша сила!



22 січня, у вівторок, о 14.00 запрошуємо представників політичних партій, громадських організацій, всіх небайдужих чернігівців та гостей міста зібратися у сквері біля пам’ятника Богдану Хмельницькому для відзначення Дня Соборності України.


Чернігівська обласна організація Української народної партії





Коментарі (1)
avatar
1
На мітингу 22 січня 1919 року було лише задекларовано про намір Злуки - ні спільного Уряду, ні спільного законодавчого органу створено не було. Після мітингу кожна з українських республік вела свою незалежну самостійну політику.
Як можна писати про "відродження соборної Української державності" 22.01.19р., якщо її не було?
avatar