реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

З чиїм Різдвом вітає Янукович?

На білбордах міст України її Президент Віктор Янукович вітає співгромадян з Новим роком і Різдвом. Але з чиїм народженням вітає нас глава нашої держави? Адже саме слово "різдво" означає "народження". Ми то наче й знаємо, що мова йде про Христа і його появу у світ, але Президент вітає просто з чиїмось народженням...

Патріарх Філарет каже:"Наприклад, в Америці вже не вітають: “З Різдвом Христовим!” А вітають: “Зі святом!” Свято є. А яке – вже викреслили. І у Європі теж вже публічну демонстрацію символів християнства забороняють.

Ми відчуваємо це відступлення від християнських ідеалів. Церква виступає проти того, щоби Різдво Христове перетворювалося на звичайне світське свято, «другий Новий рік».

Різдво Христове – це релігійне свято, яке торкається вічності, яке має відношення до кожної людини. Воно дає відповідь на питання: чи є вічне життя, чи зі смертю для нас все припиняється? Вчить сенсу цього земного життя, а не просто встановлене з метою зібратися поїсти і попити".

Віктор Янукович позиціонує себе ревним прихильником УПЦ Московського патріархату, але ж чому тоді його правоалсані радники підказують йому вітання "політкоректні", а не православні?

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:патріарх Філарет, політкоректність, Різдво Христове, вітання Януковича


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Можливо, Президент України має на увазі ще дохристиянську традицію наших пращурів - святкувати народження нашого Роду, тобто вітає у ширшому вимірі... Наприклад, наші сусіди білоруси, литовці, болгари вітають з Колядою, а не з Р.Х. Тим часом, літочислення у світі ведеться від Р.Х. і це толерується нехристиянами, у той час як деякі християни - не святкують Новий рік. Ми, сучасні українці, в силу багатьох обставин ще дуже мало знаємо і усвідомили про віру і все, що з нею пов'язано.
avatar