реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Вулицю Воровського міняємо на вулицю Злодійського!

Українське місто Чернігів у інтерактивний час технологій, Інтернету, автоперекладачів і тотального панування сучасної буржуазії та олігархії, має повне право, щоб назвати одну вулиць просто і сучасно - Злодійського.

Це іще раз підтвердив один із сайтів Чернігова.

Історична катавасія

На ньому чи не вперше з’явилася саме назва вулиці Злодійського. Поки що це прозорий натяк на вулицю Ва́цлава Ва́цлавовича Воро́вського, який у Чернігові не родився, не хрестився і не любився.
Воровського-Злодійського – це автоматичний з російської на українську. Але ж як оригінально. Який глибокий внутрішній зміст!

Можна привітати древнє місто з тисячолітньою історією з надбанням назви вулиці, яка так по-сучасному визначає українську дійсність.

Одного не можу зрозуміти! Яке ж відношення має до Чернігова Воровський-Злодійський?
Виявляється, цей російський революціонер польського походження, літературний критик, один з перших радянських дипломатів 10 травня 1923 року був убитий в ресторані готелю «Сесіль» у Лозанні. Похований на Червоній площі в Москві в братській могилі.
Як же він приліпився до Чернігова? Невже його думали поховати у князівській Чорній могилі, яка розташована за 50 метрів від вулиці? Так ні ж!
Колись, до 1927 року, ця 20-метрової ширини дорога називалася Хлібопекарською. Не дуже актуальна назва, як на сьогодні.
Тільки Злодійська!!!

Вулиця Злодійського підійшла б на всі 100% . Саме на ній знаходиться по-перше, приміщення райсуду, де злодії з’являються з почуттям виконаного обов’язку.
По-друге, тут знаходиться відділ боротьбі з економічними злочинами, де займаються справжніми професіоналами, навіть віртуозами цієї шанованої в нашій державі справи. Які ворочають особливо крупними розмірами!

І нарешті третє. Саме на цій вулиці знаходиться одна з найвизначніших пам’яток Чернігова – в’язниця. Із 1705 року!
До речі, одна з найдавніших в Україні! Вона уже була збудована, коли ще міцно стояли мури французької Бастилії.
Я думаю, що кожен здравомислячий чернігівець буде за перейменування вулиці. Адже всі знають, що від суми і від тюрми не зарікаються!
Тільки Злодійською має бути вулиця Воровського!

Партії повинні підтримати!
Ідею про перейменування вулиці Воровського на вулицю Злодійську повинні найперше підтримати українські комуністи. Усі вже забули, хто такий цей російсько-радянсько-польський Воровський.

А тут така гарний сучасний привід! Ви ж, мої дорогі товариші, кажете, що у нас злодійська держава, і вона обкрадає наш народ. Значить все в тему. Хай і вулиця так називається!
До речі, і ваш офіс, товариші, знаходиться на цій вулиці. Тому і карти вам у руки.

Всіх, хто підтримує цю ідею, прошу в кінці березня вийти перед сесією до приміщення Чернігівської міськради гаслами «Конай Воровський! Хай живе вулиця Злодійського!»

Прошу мою публікацію вважати офіційним запитом до комісії з перейменування вулиць Чернігівської міської ради.

Про лист Президенту

P.S. Якщо моя пропозиція не стане доконаним фактом… І у більшість депутатів не піднімуться (вилетіло з голови, а-а-а, згадав) руки до розуміння потреб сучасності, я не здамся.

Попереджаю. Напишу особистого відкритого листа нашому Президенту Віктору Федоровичу Януковичу. Попрошу його втручання: просвітити нашу міську чернігівську владу! По всій програмі! І на честь цього світлого просвітлення перейменувати вулицю Воровського-Злодійського на вулицю Просвіти!

Хау! Я все сказав.

Вітя КОРДОВСЬКИЙВисокий Вал







Теги:Сіверщина, комуністи, Воровський, вулиці, Чернігів


Читайте також



Коментарі (4)
avatar
1
Витя Кордовский, ты писать хорошо научился, а по матеметике у тебя видимо были двойки. И считать ты не умеешь и с логикой плоховато. Знаешь ли ты сколько стоит переименование улиц? Сядь посчитай. Знаешь ли ты сколько денег в бюджете города и куда они направлены? Узнай. Неужели тебя чешет вопрос названия улицы, когда столько дыр и мы не самые богатые, а скорее наоборот. Прибереги свои пламенные и в данный момент ненужные речи на потом, займись чем-нибудь полезным. Вон на ЗАЗе станочников не хватает. может пойдешь? Глядишь и заработаешь на переименование.
avatar
2
И я такого мнения! hands
avatar
3
Ну! І скільки коштує перейменування вулиці?
avatar
4
Копійки! Адже заміна печаток -- клопіт організацій, що на перейменованих вулицях, а не бюджету. Я пригадую такого заступника міського голови, який казав про сотні тисяч на перейменування і відмовлявся це робити. Зате був спійманий на хабарі по відрядженнях і зараз ходить як зачумлений...
avatar