реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

«Все і зразу» – місто встановлює стандарт ремонтів

Голова міської ради Чернігова Владислав Атрошенко поставив завдання будівельникам і комунальникам всі роботи виконувати узгоджено.

Чернігів активно оновлюється, але деякі вулиці ремонтуються повільно – спершу покриття, тоді бордюри, тоді, можливо, тротуари і, таким чином, ремонт розтягується в часі. Тож на засіданні виконкому міської ради голова Владислав Атрошенко поставив завдання будівельникам і комунальникам всі роботи виконувати узгоджено. Особливо в центральній, історичній частині відтепер буде такий стандарт: разом з асфальтом проїжджої частини замінюється бордюрний камінь, відновлюється тротуар, ставляться нові сучасні опори для контактних тролейбусних та інших мереж, замінюються зношені електромережі, а вся електропроводка ховається вниз, нижче нульової відмітки.

«Не розтягувати в часі, а зразу робити повноцінний об’єкт. У тому числі стосовно освітлення, мереж, стовпів, газонів, табличок на будинках – щоб усе було одночасно. А завдання управління ЖКГ – звести й узгодити всі ці роботи докупи в часі», – сказав Владислав Атрошенко.

Наразі в Чернігові завершується ремонт вулиць П’ятницької, Ремісничої (на знімку) від проспекту Перемоги до вулиці Івана Мазепи та Рокоссовського.

Міський голова Чернігова Владислав Атрошенко каже: «На жаль, сьогодні в нас є лише ¼ грошей від того, що ми абсолютно рівно, спокійно використали би на заміну мереж, на збільшення площ відновлюваної інфраструктури. Тобто реальні можливості на сьогоднішній день підрядних організацій, будівельників це дозволили б. І це й для країни цікаво почути. Кажуть же багато, що треба кризу використовувати й шукати можливості. Так вперше за останні роки в нас усі або майже всі будівельники в Україні. Це потенціал колосальний. І якби ми зараз знайшли можливість на рівні держави не урізати місцеві бюджети, а навпаки підтримати – ми б залишили людей тут. Тому що вони обирали б: чи отримувати 500 євро й отримувати на руки в Чернігові, живучи з дружиною і дітьми, чи за 1000 євро їхати в Польщу й 400 гарантовано там витратити на прожиття плюс 100 євро, щоб приїхати сюди. Це таке філософське питання – чи воно вартує того?!. Країна наша – Україна, і її треба розвивати, а не їздити невідомо де».
Голос України



Теги:Ремонт доріг, Чернігівська міська рада, Владислав Атрошенко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar