реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Вручено підозру ексміністру енергетики України

Слідчі СБУ і ДБР вручили підозру міністру енергетики та вугільної промисловості України, який займав цю посаду з 2014 по 2016 рік. Про це повідомляє СБУ, пише agronews.ua.

Підозра оголошена за статтею ст. 258-3 Кримінального кодексу України ‒ сприяння терористичній групі чи терористичній організації.

Слідством встановлено, що посадовець упродовж грудня 2014 – лютого 2015 року видав низку наказів, якими призначив на посади державних підприємств, що знаходяться на тимчасово окупованих територіях, представників терористичних організацій «Л/ДНР».

Крім цього, міністр, перевищуючи свої службові повноваження, примусив керівників державної енергогенеруючої компанії укласти кілька угод з представниками «Л/ДНР». Зокрема, щодо постачання вугілля на загальну суму понад 3 млрд грн.

У результаті протиправних дій міністра у розпорядження терористів надійшло понад 200 млн грн. Це призвело до закріплення та подальшого становлення так званих «урядів» терористичних організацій «Л/ДНР» на тимчасово окупованих територіях. Більше того, це призвело до зменшення фінансового навантаження країни-агресора щодо матеріального забезпечення «Л/ДНР».

Вручення даної підозри – це частина системної роботи СБУ із викриття посадових осіб, які зрадили державним інтересам України на фоні гібридної агресії РФ. Нагадаємо, що раніше підозру у державній зраді отримали чинний депутат Верховної Ради та один із підприємців.

Робота СБУ у взаємодії з ДБР та за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора у даному напрямку триває. Встановлюються та будуть притягнуті до відповідальності інші особи, причетні до злочинів проти основ національної державності України.



Теги:СБУ, ДБР, гібридна війна, агенти Москви


Читайте також



Коментарі (0)
avatar