реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Володимир Невжинський - новий голова менської райради

Напередодні свята Івана Купала депутати менської районної ради зібралися для того, аби обрати нового голову. Нагадаємо, що за тиждень до цього попередній її очільник Володимир Роговенко написав заяву про звільнення, а депутати більшістю голосів її підтримали.

Варто зазначити, що вибори відбулися у спокійній, конструктивній атмосфері, без чвар і надмірних емоцій. Можливо, депутати озирались на камеру – у сесійній залі велась відеозйомка.

На посаду голови районної ради претендували три кандидатури: першого заступника голови райдержадміністрації Володимира Невжинського, депутата Валерія Кіндера та несподівано – Благочинного храмів Менського округу Василя Дендака. Кандидатуру останнього запропонував депутат Михайло Кот.

За правилами, кандидати повинні були виступити з промовами. Володимир Невжинський коротко охарактеризував власне розуміння ситуації у районі і окреслив шляхи вирішення найбільш наболілих проблем у разі обрання його головою районної ради.

Валерій Кіндер свою промову почав з несподіваної заяви:

– За три хвилини до початку сесії мені зателефонували на мобільний і пригрозили: або ти знімаєш свою кандидатуру і виходиш із зали, або тебе винесуть.

А потім також зазначив, що він як господарник знає, як ефективніше працювати і на що повинен робити ставку очільник районної громади.

– У мене і в Чернігові, і в Києві є куди зайти, щоб вирішити проблеми.

Василь Дендак подякував за довіру і зняв свою кандидатуру з голосування, при цьому даючи позитивну характеристику Володимиру Невжинському.

На підтримку кандидатури Володимира Невжинського також виступили голова РДА Анатолій Соломко, депутат обласної ради фермер Олексій Бутенко та депутат районної ради Галина Ларченко.
За Валерія Кіндера висловилися представники колишньої владної команди району: Михайло Кот і Сергій Костючок.

Після процедури таємного голосування голова лічильної комісії Володимир Леоненко оголосив результати: за Володимира Невжинського віддали свої голоси 28 депутатів районної ради, за Валерія Кіндера – 17, шестеро не підтримали жодної кандидатури.

У своєму виступі вже на посаді голови районної ради, промовляючи слова присяги, Володимир Невжинський пообіцяв співпрацювати з усіма депутатами, не розділяючи їх на партії та фракції. При цьому так розчулився, що надмірні емоції та хвилювання довелося тамувати склянкою води.

Ірина ПРИМАК, "Наше слово"

Довідка: Невжинський Володимир Михайлович – 1959 року народження, освіта вища, проживає в м. Мена, працює в Менській РДА, член Партії регіонів. Народився у Селі Данилівка Менського району.





Коментарі (0)
avatar