реклама партнерів:
Головна › Новини › Невідома Україна

ВО «Свобода» вшанувала жертв корюківської трагедії

2 березня, представники чернігівської організації ВО «Свобода» взяли участь у вшануванні жертв Корюківської трагедії. Заупокійну літію відслужив благочинний корюківського району УПЦ КП отець Тарас Баїк.
1-2 березня 1943 року гітлерівці палили та розстрілювали поліське містечко. Було знищено 7 000 українців.
– Трагедія Корюківки, – зазначив прес-секретар обласної організації ВО «Свобода» Олександр Ясенчук, – це трагедія поневоленої нації. Причиною каральної акції гітлерівців, стали дії з’єднання красних партизан, які виконували наказ Йосипа Сталіна: вбивати гітлерівців провокуючи їх на відплатні акції. Вбиваючи німців, вони чудово розуміли, що кара впаде на голови селян. Партизани, нічого не зробили для захисту місцевих мешканців, коли протягом декількох днів палало містечко.
Ті хто з іменем Гітлера на вустах йшов палити українські хати це - вороги, але й не менші вороги ті хто з іменем Сталіна на вустах, нічого не зробив для захисту українців. Ситуація повторюється й нині. Ні Москва, ні Брюссель не допоможуть нам, якщо ми самі не захочемо допомогти собі самі. На сьогодні існує єдина політична сила, котра захищає українські інтереси – це ВО «Свобода».
Я закликаю Вас, об’єднуватися довкола цієї політичної сили, що проголосила створення народної опозиції.

Прес-служба
Чернігівської обласної організації
ВО «Свобода»










Коментарі (0)
avatar