реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

ВО «Свобода» допомагає відродженню церкви. Фотозвіт

5 травня представники Прилуцької міської організації ВО «Свобода» взяли участь в облаштуванні Собору Різдва Пресвятої Богородиці УПЦ КП
Храм споруджено на початку 19 століття, яке в архітектурі вважається епохою класицизму. Найзначнішою й найкращою спорудою цього періоду у Прилуках є собор Різдва Пресвятої Богородиці, побудований у 1806-1817 роках на місці двох старовинних прилуцьких церков. Новий храм освячений у 1817 році.
Настоятель святині, уже 5 років, о. Віталій Юрочко, благочинний Прилуцького району.
- «З часу передачі храму УПЦ Київського Патріархату, - розповідає Костянтин Лубенцов, голова Прилуцької міської організації ВО «Свобода», - за п’ять років праці парафіянам на чолі з о. Віталієм довелось докласти величезну кількість надскладних зусиль, щоб провести воду, електрику, газ. Найбільше клопоту було із системою опалення, адже за абсурдних обставин і через не зовсім розсудливих діячів, громаду відключили від опалення взимку. І нескладно уявити, що ж то трапилось з трубами, батареями. Церковна громада своїми силами і з поміччю підлатала фасад, збудували сходи з пандусом, по якому зручно підніматись чи то відвідувачам, котрі користуються візками для неповносправних, чи просто мамам з дитячими колясками.
ВО «Свобода» розробила «Програму захисту українців», наша ж місцева організація підтримуючи українську церкву відроджує духовність, повагу до традицій своєї нації».

Прес-служба
Чернігівської обласної організації
ВО «Свобода»









Коментарі (0)
avatar