реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Владімір Путін молився на карельській батьківщині

В селі Тургіново Тверської області молився на Різдво російський прем'єр-міністр Владімір Путін. Це село є батьківщиною його предків. Про це повідомила агенція РИА"Новости".

Звісно, інформатори смакують як він скромно стояв серед жителів села, як був у светрі, подарованому бабусею з якогось села, що горіло влітку...

Цікавіше ж інше -- що це за село, що є родовим для В.Путіна? Виявляється, село -- карельське! І рід Путіних з'являється в ньому у 1627 році, коли карели йшли під натиском шведів з Карельського перешийку. Майже третина нинішньої Тверської області на початок 20 століття була карельською, а прізвище Путін походить аж ніяк не від "путі", бо нема в християнскьій традиції називати дітей іменем дороги -- а від фінського імені Путя. Фінська мова -- найближчий родич карельської і зараз фіксує багато прізвищ, що близькі до Путіна -- Путала, Путамяки, Путанен, Путінен, Путяйнен, Путапарта, Путарі, Путту і навіть Путя.

Детальніше про походження прізвища Путіна можна прочитати тут: генеалогия

Для нас же важливе інше: в принципі нема такої нації як російська -- почнеш вивчати будь-якого росіянина і виявляється, що його дід -- татарин, бабуся -- мокша, чи як у нашого героя -- карелка. Правду казав Левко Лук'яненко:" Пошкрябай росіянина -- і побачиш татарина". Ну, чи карела.

Василь Чепурний




Теги:карели, Тверська область, Путін, генеалогія


Читайте також



Коментарі (3)
avatar
1
Ну и к чему это?
avatar
2
А к тому, что нету русских -- есть мокша, эрзя, вепсы, карелы и т.п. А чудь "под землю ушла", у-у!
avatar
3
А вы найдёте "чистых" украинцев? После многочисленных захватов иностранными войсками территории нынешней Украины, после принадлежности некоторых частей страны к разным государствам? Сомневаюсь.
avatar