реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Вилучено більше сотні ялинок!

Державна екологічна інспекція у Чернігівській області, в рамках операції “Новорічна ялинка” та відповідно до розробленого плану спільних заходів з УМВС України в Чернігівській області, Чернігівським обласним управлінням лісового та мисливського господарства та КП “Чернігівоблагроліс” для попередження порушень при заготівлі новорічних ялинок в новорічний період 2011-2012 років, провела 16 перевірок дотримання вимог природоохоронного законодавства.
В містах і районах області працювали створені оперативні рейдові групи з держінспекторів з охорони навколишнього природного середовища спільно з працівниками ДАІ УМВС в Чернігівській області для контролю за придбанням, транспортуванням та реалізацією новорічних ялинок в період з 10 по 30 грудня 2011 року на автошляхах області.
Перевірено 1 лісогосподарське підприємство та 13 пунктів транспортування. Виявлено 2 факти самовільного знесення дерев породи сосна та 1 порушення правил збуту новорічних сосен.
За результатами перевірок складені перелікові відомості знесених дерев та проведені розрахунки розміру шкоди.
Складено 1 протокол за ст. 88-1 КУпАП, який направлено на розгляд до місцевого суду та 3 протоколи за ст. 65 КУпАП. Накладено штрафів на загальну суму 374 грн.
Вилучено 118 шт. дерев сосни новорічної. Загальна сума збитків, завданих навколишньому природному середовищу внаслідок незаконних рубок дерев сосни становить 7992,53 грн.

Прес-служба ДЕІ Тетяна Войтенко





Коментарі (0)
avatar