реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Викрадач не довго керував залізним коником

Нещодавно до чергової частини райвідділу міліції із заявою, про крадіжку мопеда, звернувся житель села Терехівка, Чернігівського району.
В ході проведення перевірки співробітником карного розшуку та дізнавачем сектору дізнання Чернігівського районного відділу було встановлено, що 22-річний місцевий житель, в кінці 2008 року купив собі мопед і ганяв на ньому майже рік, а коли «стукнув» двигун потрібні були гроші на ремонт, а хлопець ніде не працював, тому довелося ходити пішки. Та, як кажуть, до хорошого звикають швидко, тому і придумав «позичити» двигун у хрещеного батька своєї співмешканки. А оскільки потенційний крадій був у гарних стосунках з потенційним потерпілим і частенько бував у нього вдома, то зловмисник розраховував на те, що ніхто його не запідозрить.

Довго не розмірковуючи, о першій годині ночі, з надією на те що, господар відпочиває, крадій прийшов до господарства хрещеного. Відчинивши хвіртку викотив мопед, який стояв прямо посеред двору, та сховав «трофей» на лузі в чагарниках.

Наступного вечора, прихопивши набір гайкових ключів, пішов до схованки, де розкомплектував «залізного коника». Частину запчастин забрав додому одразу, а іншу частину - через кілька днів.

Щоб ні в кого не виникало сумнівів, напилком стер номер з викраденого двигуна, та встановив його на свій мопед замість зламаного. Але, трохи подумавши, вирішив зробити капітальний ремонт свого улюбленця і замінив деякі старі запчастини «трофейними». Решту ж домовився обміняти на 10 л пального. Але втрапив на таких же пройдох як і сам які, замість обіцяних 10 літрів, дали тільки 3.

На відремонтованому мопеді молодик покатався не довго. Вже через два тижні його зупинили працівники міліції з обґрунтованими звинуваченнями щодо крадіжки мопеда. Хлопець довго не відпирався. А після огляду транспортного засобу та виявлення стертого номера, найменші сумніви правоохоронців розвіялися.

Наразі зловмисника затримано. Проти нього порушено кримінальну справу за ч.3 ст. 185 КК України «крадіжка» та ст. 290 КК України «знищення, підробка або заміна номерів вузлів та агрегатів транспортного засобу». Триває слідство.

Галина Пиріг,
помічник начальника
Чернігівського райвідділу УМВС
по зв'язках зі ЗМІ






Коментарі (0)
avatar