реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Військова прокуратура б'є по хвостах

Військова прокуратура Чернігівського гарнізону Центрального регіону України порушила кримінальну справу за фактом побиття двох офіцерів групою мобілізованих військових. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України.

"Встановлено, що в одній з військових частин група військовослужбовців, покликаних по мобілізації, перебуваючи у нетверезому стані і брутально порушуючи військову дисципліну і Статути Збройних Сил України, в суперечці з командиром і заступником начальника штабу військової частини застосували стосовно них фізичне насильство, спричинивши тілесні ушкодження. В даний час постраждалі офіцери проходять лікування", - йдеться в повідомленні.

За результатами проведення слідчих дій встановлено особу 4 військовослужбовців, які брали участь у побитті. Військовослужбовці затримані в порядку ст. 208 КПК України, їм повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 405 КК України (погроза або насильство щодо начальника, вчинені групою осіб, або із застосуванням зброї, або в умовах воєнного стану або в бойовій обстановці, караються позбавленням волі від п'яти до десяти років).

Мова йде про наш чернігівський 13 батальйон. І офіцерів дійсно побили. Але прокуратура мала би розбиратися з причинами, а не все списувати на пиятику. Адже маємо немало фактів, про які не розказує преса, коли через дурість, а той підлість кадрових офіцерів, гинуть солдати і навіть ті ж офіцери, але не кадрові. І гинуть не під час боїв, а шляхом самогубства...

Іван КОЛИВАН



Теги:Генпрокуратура, 13 батальйон, напад на офіцерів, військова прокуратура


Читайте також



Коментарі (0)
avatar