реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Вийдіть із матриці!

Днями згадують Владіміра Висоцького - я писав про нього трохи нижче. До речі, нашого Стуса посадив КГБ і знищив, щоб не претендував на Нобелівську премію, а великого "антісовєтчіка" Висоцького няньчили і опікали - квартирою, дорогою машиною, гастролями... Але Стуса читати важко - треба напружуватися, а Висоцький йде легко. На що й розраховують автори російської імперської матриці.

А ось ще одна ікона російського "свободомислія" - Алєксандр Солженіцин. Звісно, український інтелігент, вихований на російських зразках, не повірить Левку Лук'яненку, який прямо називав Солженіцина агентом КГБ, котрий здав організаторів повстання в таборі, українців, - їх розстріляли. Може повірять іншій стороні? Голова КДБ УРСР Федорчук писав: "А мутная история с Солженицыным? Подумайте: как сельский учитель, отсидевший в тюрьме, смог получить в распоряжение тайные архивы НКВД? причем в его книгах многие документы банально фальсифицированы... То, как лично Андропов руководил операцией по выезду Солженицына в США - это отдельная история". Нагадаю, що українців не висилали за кордон (за винятком хіба що Мороза та Руденка), а тільки саджали...

Або какадушний поет Євгеній Євтушенко, який носив у кишені піджака телефон голови КГБ Андропова і, випивши, бахвалився перед друзями дзвінком всесильному начальнику таємної поліції? "Долгие годы с советскими органами госбезопасности сотрудничал недавно скончавшийся в США советский поэт Евгений Евтушенко. Его куратором в КГБ был Евгений Петрович Питовранов, генерал КГБ...". Цитати з книги Георгія Почепцова "КГБ Андропова с усами Сталина".

...Досі впам'ятку, як у просвітянській книгарні письменник, відомий журналіст потримав у руках книжку Докії Гуменної і, не розкриваючи, поставив назад. Пішов читати й далі Буніна та Солженіцина... Сильна російська імперська матриця!

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Василь Чепурний, Марина Владі, російська культура, Євгеній Євтушенко, Висоцький, КГБ


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Читав ,як Ви писали поо Гафта.... Тепер ..оце.....Ще про Пугачову,Достоевського,Чехова,Шукшина,Шаламова напишіть....Антонова ,Артемьева,Буніна...і тд....облийте грязюкою..... Нащо Ви таку дурню пишете?!?.....Господи...Яка Убогість....
avatar