реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Виявляється, прокуратура винна в намаганні ліквідувати Залізничний парк

Прес- служба обласної прокуратури, яка тепер чомусь називається довго і нудно - "відділ організації прийому громадян, розгляду звернень, запитів, зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації" поширила заяву, у якій йдетсья про долю парку "Залізничний" у Чернігові.

Ось її текст: "
Інтернет-виданнями знову поширено інформацію про намагання прокуратури Чернігівської області забудувати земельну ділянку по вулиці Жабинського, 2а в місті Чернігові за рахунок земель, передбачених для облаштування Парку культури і відпочинку «Залізничний».

З урахуванням наведеного повідомляємо наступне.

Рішенням Чернігівської міської ради від 30.01.2014 прокуратурі області на праві постійного користування надано земельну ділянку площею 1,3 га для будівництва житлово-адміністративного комплексу.

Містобудівною документацією передбачалася забудова ділянки в чотири черги. На момент виділення вказана ділянка перебувала в межах промислової зони міста. На даний час вже збудовано дві черги будівництва. На початку 2016 року прокуратурою області направлено звернення про надання містобудівних умов на забудову третьої черги.

При цьому враховано рішення Чернігівської міської ради від 12.03.2015, яким створено Парк культури і відпочинку «Залізничний» площею близько 2 га (орієнтовна схема додається). Разом із тим конкретні межі майбутнього парку не визначено, а сам парк юридично не оформлено. Зі схеми вбачалося незначне накладення запланованої під його облаштування території на ділянку, вже закріпленою за прокуратурою області.

Водночас, незважаючи на відсутність будь-яких порушень, пов’язаних із забудовою виділеної прокуратурі області земельної ділянки, враховуючи думку громадськості, генпідрядником будівництва за ініціативою прокуратури області в черговий раз скориговано план забудови, внаслідок чого від межі виділеної ділянки зроблено відступ довжиною 22 метри. Таким чином, будь-яке «накладення» будівництва на земельну ділянку, передбачену під парк, виключено.

Через проведені генпідрядником будівництва коригування зменшено і площу земель, які мають забудовуватися. Так, із закріплених за прокуратурою області 1,3 га під забудову підпадає лише 0,28 га, які знаходяться поза територією парку. Існуючі зелені насадження буде збережено. Наголошуємо, що всі подальші будівельні роботи проводитимуться виключно в межах сформованого будівельного майданчика. Від забудови четвертої черги прокуратура області відмовилася.

Жодних порушень законодавства при забудові земельної ділянки не допущено, підтоплення талими (ґрунтовими) водами вже наявних поблизу будівництва об’єктів нерухомості виключено.

Крім того, запланована під парк територія перебуває в неналежному стані: відсутнє освітлення, доріжки, дитячі майданчики, колись існуючий там фонтан практично повністю зруйновано. Генпідрядником взято на себе зобов’язання впорядкувати ділянку, зокрема провести розчищення та вивезти сміття, облаштувати дренажні системи, пішохідні доріжки та дитячі майданчики, встановити освітлення, відновити фонтан.

Варто звернути увагу, що внаслідок особливостей ландшафту в осінній та весняний періоди запланована під парк територія заповнюється ґрунтовими водами. При відсутності освітлення та наявності транспортних вузлів до цього доповнюється і складна криміногенна ситуація. Вважаємо, що проведені забудовником роботи дозволять вирішити всі ці проблемні питання.

Також зазначаємо, що прокуратура Чернігівської області не допустить порушень законодавства при проведенні будівельних робіт на отриманій у постійне користування земельній ділянці.

Враховуючи суспільний резонанс та демонструючи відкритість з усіх питань, у т. ч. пов’язаних із будівництвом по вулиці Жабинського, 2а, процес виділення та забудови земельної ділянки відбувається прозоро та відкрито, з урахуванням думки жителів міста.

Представники громадськості неодноразово запрошувалися до прокуратури, де висловлювали свої зауваження до плану забудови, відбувалося постійне його коригування.

Прокуратура області найбільше зацікавлена в дотриманні прав та законних інтересів як жителів прилеглих до будівництва територій, так і всіх чернігівців".



Теги:прокуратура Чернігівської області, Залізничний парк


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Гра закінчена. Бюджет буде освоєно.
Парк?
Наївні...
avatar