реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Вибори: БПП і РПЛ програли

Для тих, хто цікавиться політикою та виборами в ОТГ, що відбулися вчора. По кожному ОТГ відпишу окремий пост. Почну з Височанської ОТГ, що на Борзнянщині.

"Солідарність" перемагає та програє

Чергові вибори до отг на Борзнянщині показали, що БПП кінець. Принаймні, в цьому районі. Протистояння Куліча з Давиденком фактично поховало цю партію Президента. Тиск згори аби примирити ворогуючі табори дав певний результат - за гроші "Нашого краю" Давиденко від БПП пройшла кандидат на голову громади Норікова. При цьому жодного кандидата в депутати - Куліч відмовився фінансувати штаб БПП. Можливо, це був елемент домовленості. Але, якась вона пришелепкувата і більше схожа на поховання партії Президента.

"Наш край" і захмарні витрати

Борзнянщина входить до округу Валерія Давиденко, а тому не дивно, що нардепу було цікаво показати результат. Та не зважаючи на перемогу фактично його голови та 8 з 22 депутатів, "Наш край" програв, як і сам Давиденко. З захмарним бюджетом в 2,2 млн.грн. та штабом з найнятими технологами результат мав бути значно кращим. Та не склалося. І на те є свої причини.

Головна з яких, це сподівання на скупку виборців: заплатимо-проголосують. Та виявилося, що першими заплатили представники "Батьківщини". Заява про скупку була, як і кримінальне провадження. Були і люди, що отримали і написали заяви, які загубилися в штабі "Нашого краю". Їм не дали руху, бо сподівалися, що самі будуть скуповувати. Не обійшлося і без банальної крадіжки коштів, які мали роздавати.

Засвітився на цих виборах на боці "Нашого краю" і голова "Опоблоку" Чернігова Олег Шеремет. Жінка його брата йшла від Нашого краю. Аби вона перемогла на своєму округу Олег Шеремет особисто приїхав до Високого на день виборів та влаштував розливайку в місцевій пожежній частині. Сам випивав і іншим наливав. Додам, що Шеремет до цього "злив" свого товариша Бистрова (представник "Нашого краю") і проголосував за його зняття з секретаря Чернігівської міськради. А тут "Опоблок" тягнув за "Наш край", що точно не додало "Нашому краю", хоча і виграла родичка Шеремета. А от чи стане вона секретарем ОТГ, як цього хоче Шеремет - велике питання. Залишається ще й питання перевиборів голови і підстави для цього є всі.

"Батьківщина" - роздали та перемогли

"Батьківщина" зробила те, що планували інші - роздали гроші і отримали 11 з 22 депутатів. Звісно, представники цієї партії все заперечують. Але факт залишається фактом. Гроші вкотре перемагають. Фактично, вибори зводяться до того, хто першим заплатить. Отримавши майже більшість, від "Батьківщини" буде залежати, хто стане секретарем і замом в ОТГ, та й багато чого іншого.

Аграрії роздавали та програли

Сателіт БПП - Аграрна партія прагнула перемогти, а їх кандидат на голову став другим, програвши трохи більше 200 голосів. З ким будуть аграрії в коаліції - велике питання. Враховуючи те, що всі аграрії знаходяться з "Нашим краєм" Давиденка в протистоянні. Занепокоєння місцевих аграріїв стосовно "Нашого краю" мають всі підстави, бо вони вважають, що компанії нардепа можуть забрати їх землі. А тому, більше схоже на те, що аграрії об'єднаються з "Батьківщиною".

Радикали пролетіли

Анатолію Хавило знову не пощастило. Очолювана їм партія в районі знову в прольоті. А все через те, що Анатолій Хавило зайняв позицію замовчування поголівної скупки виборців. А треба було і говорити, і протистояти. А так, мовчав, а отже покривав.

Загальний висновок невтішний. Вибори дискредитовані повністю, а поліція абсолютно не здатна протистояти скуповуванню голосів виборців. Не існує і ЗМІ, які б могли підняти розголос. Все йде до того, що вибори до Верховної Ради та Президента зведуться до змагання грошових мішків. Хто більше відвалить, той і переможе.

Петро ГАЙОВИЙ



Теги:Батьківщина, Олег Шеремет, Високе, БПП, РПЛ, ап, підкуп виборців, вибори в ОТГ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar