реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Ветеранів російсько - української війни пресують

Чернігівського активіста Олександра Тарнавського (на фото) викликають на допит з приводу вбивства терориста так званої ДНР Джумаєва. Фронтовиків викликають масово - схоже, для залякування.

Адже, як розповів Олександр Тарнавський виданню Цензор.нет,

"Донецьке ГУНП передало доручення чернігівським колегам, і у мене на 8 липня повістка на допит. Я служив з 2014 року, з 2015 був у полку "Азов", в тому числі й у Маріуполі. У 2017 році я звільнився, і у 2018-2019 роках взагалі не був у Донецькій області". А російський терорист Джумаєв був убитий у 2019 році.

"Або ж, наприклад, ще один боєць полку "Азов", якого викликають на допит – інвалід війни, який був поранений наприкінці 2017 року. З того часу він вдома, він комісований. Я не пов’язую це стовідсотково, але маю припущення: близько тижня тому ми зустрічали Рабіновича (нардеп від ОПЗЖ. – Ред.) у Чернігові, закидали його яйцями. Я був організатором акції, і на нас почали вішати купу статей – і хуліганку як кримінальну, так і адміністративну, і напад на поліцейських... А тепер ми – свідки вбивства", – додав Тарнавський.

"Маю сказати, що я чув про це вбивство. Радів. Але стосунку до нього не маю", – запевняє ветеран російсько-української війни.

Ще один боєць, якого вирішили допитати про вбивство терориста, – чинний військовослужбовець 24-ї ОМБр Дмитро Скрипка. Зараз він у складі свого підрозділу перебуває у зоні бойових дій і для того, щоб потрапити на допит у Чернігові за дорученням з Донеччини, йому доведеться отримувати дозвіл командування та їхати туди через усю Україну.

"Люди, яких викликають на допити, – це список чернігівських активістів Євромайдану. Створений він був працівниками МВС у 2014 році під час Революції Гідності. Потім список якось потрапив у соціальні мережі, після чого був узятий за основу сепаратистами для сайту "Трибунал", – каже воїн.

"Я думаю, що це реванш... Не знаю, як це назвати. Я перебуваю зараз у Донецькій області, мені телефонує слідчий з Чернігова і запрошує на допит", – додав він.

Відомо,що на момент вбивства Джумаєва у житті Скрипки був період, коли він не служив. У цей час він перебував удома. До того ж, у Маріуполі хлопець востаннє був у червні 2018 року, тоді як Джумаєва вбили у вересні 2019 року.

...Може, хто підкаже - за кого так широко переживали українські правоохоронні органи, як за терориста "ДНР"?



Теги:Олександр тарнавський, Донецьк, російсько - українська війна, Маріуполь


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
А что это за война такая росийско украинская???неужели украине хватило смелости войну кому то обьявить?заглянул на сайт мида-ничего ,кроме блаблабла не нашел)))
avatar