реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Верховна Рада вирішила компенсувати половину вартості житла для учасників АТО

Держава компенсуватиме до 50 відсотків вартості житла для учасників АТО і вимушених переселенців

За це сьогодні проголосувало 265 народних депутатів. Прийнятий у другому читанні та в цілому законопроект про внесення змін до статті 4 Закону України "Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва" (щодо реалізації державних житлових програм) дозволить забезпечити доступним житлом учасників АТО і вимушених переселенців, збільшивши для цих категорій громадян компенсацію вартості будівництва (придбання) доступного житла або пільгового іпотечного кредиту з 30 до 50%.

Законопроект спрямовано на ефективну реалізацію державних житлових програм із забезпечення населення доступним житлом. Він визначає порядок надання Державної підтримки у розмірі 50 % вартості будівництва (придбання) доступного житла та/або пільгового іпотечного житлового кредиту особам, на яких поширюється дія пунктів 19 і 20 частини першої статті 6 та абзаців четвертого, шостого і восьмого пункту 1 статті 10 ЗУ «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» (учасники АТО та їх сім’ї), а також внутрішньо переміщеним особам, на яких поширюється дія Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб”.

«Прийнятий законопроект перш за все спрямований для людей, які найбільше потерпіли від російської агресії і конфлікту на Донбасі. Це наші воїни захисники та їх родини, а також вимушені переселенці. Держава про них не забуває. І прийнятий нами закон – цьому підтвердження», - так прокоментував рішення парламенту, співавтор законопроекту заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства Олександр Кодола.

Прес-служба народного депутата України Олександра Кодоли



Теги:компенсація за житло, учасники АТО, Олександр Кодола


Читайте також



Коментарі (0)
avatar