реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Верховна Рада порушила Конституцію та намагається поділити захисників Вітчизни

Чернігівська обласна організація Української народної партії засуджує антиконституційне рішення Верховної Ради. Мова йде про ухвалення 21 квітня (на чистий четвер!?) Закону (за 260 карток) «Про внесення змін до Закону України «Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років» (щодо порядку офіційного використання копій Прапора Перемоги).

«Обов’язаловка» вивішувати червоні прапори на всіх адміністративних будівлях суперечить статті 20 Конституції, оскільки так званий «червоний прапор перемоги» не є Державною символікою ані України, ані навіть територіальної громади – він є символом неіснуючої держави та однієї з політичних партій, тому не може використовуватися на рівні Державного Прапора України. Цей закон прямо суперечить статті 15 Конституції України, в якій передбачається, що суспільне життя в Україні ґрунтується на засадах політичної, економічної та ідеологічної багатоманітності і жодна ідеологія не може визнаватися державою як обов'язкова. Окрім того, є суперечка зі статтею 19 Конституції України, згідно з якою ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством, а, в Україні досі діє Указ Президента України «Про ліквідацію символів тоталітарного режиму на території України».
Українська Народна Партія переконана, що окрім юридичної безглуздості, ухвалення законопроекту, який зобов'язує вивішувати разом із державним українським прапором червоний прапор на свято 9 травня – це знущання над пам’яттю знищених комуністами як мінімум 10 мільйонів українців та свідома підтримка неймовірних страждань, які були принесені українському народу під кривавим червоним прапором з 1917 до 1991 року.
Чернігівська обласна організація УНП категорично засуджує спробу цим законом поглибити розбрат серед українців та відмовити в пошані тим хто воював за незалежність України у Другій світовій війні під синьо-жовтим прапором.
Ще питання до влади. А за який рахунок здійснюватиметься виготовлення та закупівля десятків тисяч прапорів для всіх органів влади знизу до гори та всіх бюджетних установ, організацій та підприємств країни? З яких бюджетів? І хто отримає прибуток при реалізації цього антиконституційного ідеолого-бізнесового проекту?

Чернігівська обласна організація Української народної партії





Коментарі (3)
avatar
1
Цікаво, наші націонал-патріоти, що по кілька скликань сидять у Верховній Раді, не удавляться, що за 20 років навіть сиволіку не змогли утвердити остаточно?! Що вже казати про чесну приватизацію, реформи, за які навіть не брався уряд Тимошенко...
avatar
2
А хіба в нас є Верховна Рада. У нас є лише кнопки, картки і мандати.
avatar
3
Ні, пане Василю, не "символіку не змогли утвердити остаточно", а владу українці в Україні не спромоглися взяти раз і назавжди, зробивши за змістом її українською, а не російською!!! У цьому парадоксі суть і головна, навіть загибельна провина тих, кого за традицією називаємо у Парламенті націонал- патріотами.
Великі гроші, практика хронічної безвідповідальності- стали нормою і для тих, на кого ще років 5-6 тому народ мав сподіватися. Зараз же- все це остаточно втрачено, а тому і "П'ЯТА колона" має свято на вулиці!!!
avatar