реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Великих слов велика сила... а більш нічого

Нарада у Вашингтоні керівників країн НАТО завершилась очікувано для України - обіцянками всього хорошого проти всього поганого. Як у Тараса: "Несли, несли та й принесли великих слов велику силу, а більш нічого..."

Навіть "Український компакт", підписаний там, обіцяє допомогу Україні, "доки вона не переможе російську агресію". Тобто маємо перемагати самі - ну, при їх допомозі і перемагати не Росію, а "російську агресію"... Ага, ще потужне зобов'язання - у разі повторного нападу (після закінчення цієї війни) Росії на Україну натівці клятвенно обіцяють швидко і колективно зібратись на найвищу нараду. Як каже Зеленський, дякую, дуже дякую... Привіт Будапештському момеорандуму!

До речі, навіть такий нікчемний папірець підписали тільки 23 країни НАТО, тоді як їх усього 32...

Щоправда, радують конкретні кроки конкретних країн - Данії та Норвегії, які передають нам свої системи ППО. Це дорогого варте, але загалом Захід не має сьогодні нових черчіллів, нових рейганів, нема смілвиців, які б зупинили світове розповзання зла.

Був і залишаюся скептиком щодо членства України в НАТО - це зібрання скепсис кристалізувало. Власне, після нашої перемоги те членство буде зайвим, хоча би через те, що міфічну 5 статтю статуту НАТО ніхто в них там не знає, як застосовувати. Через що балтійські країни воліють краще допомагати воюючій Україні, ніж перевіряти чи НАТО буде їх захищати у разі нападу кацапів на них.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:широка війна, Україна - НАТО, Василь Чепурний


Читайте також






Коментарі (0)
avatar