реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Вчителів Чернігівщини обібрала місцева влада

У ряді районів Чернігівщини вчителям зняли не тільки надбавки за престижність вчительської праці, але й надбавки за класне керівництво, за гурткову роботу, перевірку зошитів тощо. Різниця у зарплаті склала від тисячі гривень і більше. Редакція має факти про таке обібрання вчителів у Сосницькому та Городнянському районах.

Городнянська місцева вільна профспілка освіти звернулася до начальника Городнянського райво Гриценка Ю.М., констатуючи, що "працівники закладів освіти району впродовж року систематично не отримують заробітну плату у строки, передбачені районною колективною угодою. І на сьогодні, 23 жовтня, невиплаченими залишаються заробітна плата за ІІ половину вересня та за І половину жовтня 2014 року . В умовах складного політичного та соціально-економічного становища , коли відбуваються воєнні дії за збереження територіальної цілісності держави, це призводить не тільки до зубожіння працівників освіти, а й має наслідком поширення зневіри у виконання програмного завдання Кабінету Міністрів України про відновлення у державі законності, запобігання зниженню рівня життя".

На час публікації борг по зарплаті за вересень виплачено, але загальної ситуації це не міняє.

Голова президії профспілки Володимир Лепень зауважує: "Вже після оприлюднення листа Міністра кабінету міністрів від 07.10.2014 №13675/0/2-14 про неприпустимість забезпечення економії бюджетних коштів за рахунок зменшення розмірів надбавок і доплат, які встановлені працівникам закладів та установ освіти, директори ЗНЗ готують, а подекуди вже й видали накази, якими всупереч законодавству зменшують вищезазначені надбавки на 10%".

Городнянська профспілка вимагає зупинити обібрання вчительства.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:надбавки вчителів, зарплата в освіті, городня


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
завжди обдирають найбідніших
avatar