реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Вбив сусіда і закопав під дровами

В Старому Бикові Бобровицького району міліціонери розкрили побутове вбивство, причиною якого стала, як це часто буває, оковита... В цьому селі жила начебто звичайна українська сім'я - мати і донька, але жіноче щастя якось не склалося, тому обидві жили не із законними чоловіками, а зі співмешканцями.
Обидва раніше засуджені, обидва полюбляли заглядати в чарку. А там де чарка, там і сварка. Живучи під одним дахом, співмешканець матері постійно ображав свого молодшого «родича». У старшого чоловіка були претензії до тюремної біографії молодшого, мовляв, той сидів "не по понятіях". Часто у майже родичів доходило до мордобою, який припиняли з першою кров'ю.

Так було і цього разу, коли після спільного чаркування пішли взаємні словесні образи, а потім і класична бійка. Коли чоловіки втомилися чубитися, вирішили миритися. Мирилися, ясна річ, за столом з оковитою. Але, як кажуть, горбатого могила виправить, старший чоловік знову повернувся до «старої теми», конфлікт пішов розвиватися по наростаючій.

Жінки вже настільки звикли до таких "лицарських турнірів", що й не звертали на це особливої уваги. Втомилися.

І зову у дворі лунала лайка та чулися глухі удари. Після чергової сутички чоловіки завалилися на землю. І тут неначе лихий підсунув під руку співмешканцю дочки короткий ломик для витягування цвяхів. Довго не роздумуючи, молодик заходився лупцювати ним по всьому тілу супротивника, та, мабуть, не розрахував сили, бо той невдовзі захрипів і знепритомнів, а потім... затих назавжди.

Відтягнувши бездиханне тіло в гараж, «переможець» пішов спати. Наступного дня на всі запитання жінок відповідав, що родич образився і поїхав до сестри в столицю. Жінки повірили, тому що чоловіки часто гуляли як ті коти, самі по собі.

Наступної ночі чоловік витяг тіло з гаража і закопав у сараї, де лежать дрова.

Та сумління не давало чоловікові спокійно спати, він намагався його залити горілкою, від чого ставало ще гірше. Під час чергової пиятики він проговорився, що вбив родича, але протверезівши, виправдовувався, що його неправильно зрозуміли, мовляв, просто перебрав.

Боячись іти в міліцію в Бобровиці, старша жінка поїхала до Києва, де в Дніпровському райуправлінні Києва й розповіла про свої підозри. За ланцюжком Київ-Чернігів інформація надійшла до Бобровиці. Перевірити її виїхала слідчо-оперативна група у повному складі. Затриманий чоловік зізнався, що дійсно скоїв вбивство і показав місце, де був закопаний труп. Труп потерпілого було розкопано та видобуто з ями, а також вилучений килим зі слідами крові і знаряддя вбивства - ломик.

Судмедексперт констатував у потерпілого перелом обох гомілок та черепа, причиною смерті став травматичний шок.

2 листопада відносно затриманого порушена кримінальна справа за ознаками статті 115 ч.1 Кримінального Кодексу України «навмисне вбивство», що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 7 до 15 років. Слідство триває.

Прес-центр УМВС України в Чернігівській області






Коментарі (0)
avatar