реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Ватикан оцифровується

ЗМІ оприлюднили повідомлення про те, що невдовзі столиця світового католизицтму оцифрує величезну кількість рукописів з ватиканської бібліотеки.

Зокрема, про це повдіомляє ANSA з посиланням l’Osservatore Romano, офіційну газету Святійшого Престолу
Проект заплановано втілити у найближче десятиліття. Відтак тисячі рукописів спростять, а також забезпечать їхнє збереження. Повідомляється, що вже відскановані 23 манускрипти, а це близько 75 тысяч страниц. Ватиканські бібліотекарі використовують суперсучасні технології, розроблені NASA, за твердженням l’Osservatore Romano.

Як відомо, бібліотека Ватикана – одна з найстаріших в усьому світі. Вона містить близько 75 тисяч рукописних томів (вони становлять понад 40 млн сторінок. Серед них – Ватиканський кодекс (1209), один з найдавніших повних текстів Біблії.
Також (за легендою) бібліотека Ватикана має найбільшою у світі колекцією порнографії. Однак L’Osservatore Romano називає це міфом.

Формально бібліотека була створена 1475 року, але насправді вона набагато старша. На початку XVII ст. її відділили від Секретних архівів Ватикану. А в архівах тих міститься ще близько 150 тисяч одиниць зберігання.




Теги:архіви Ватикану, NASA, ватикан, Святійший престол, бібліотека Ватикану


Читайте також



Коментарі (0)
avatar