реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Вас підслуховують?

Співробітники Управління СБ України в Чернігівській області спільно з працівниками УМВСУ викрили та припинили діяльність групи осіб, які за допомогою шкідливого програмно-технічного обладнання налагодили функціонування протиправної схеми перенаправлення міжнародного телефонного трафіку з використанням технології ІР-телефонії.

Встановлено, що для отримання незаконних прибутків зловмисники придбали та встановили у підвальному приміщенні житлового будинку спеціалізоване телекомунікаційне обладнання та через мережу «Інтернет» перенаправляли міжнародні телефонні дзвінки в одну із зарубіжних країн на мережу стільникового зв’язку місцевого мобільного оператора.

Під час обшуків у помешканнях правопорушників правоохоронці вилучили п’ятнадцять сім-боксів на 20 GSM-каналів кожен (вартістю 30 тис. дол. США), сім комп’ютерів, а також сім-карти мобільних операторів. Наразі встановлюються завдані збитки.

У рамках кримінального провадження, розпочатого за матеріалами УСБУ слідчими міліції за ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) Кримінального кодексу України, здійснюються слідчі дії. Про це повідомила прес-група Управління СБ України в Чернігівській області



Теги:підслуховування, ІР- телефонія, СБУ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar