реклама партнерів:
Головна › Новини › Проблема

Варшаву готували до евакуації

У Польщі сталося нове лихо. Сусідню країну охопила природна стихія, масштаби якої оцінюються у кілька людських жертв і $150 мільйонів. Повінь, якої не було у Польщі 160 років, вже дісталася головних міст країни - Кракова і Варшави.

Рівень води у Вісли у Варшаві піднявся до 761 см. У п'ятницю вдень рівень води у річці вже перевищив "рівень тривоги" більш як на метр.

Жителі столиці побоюються, що вода може прорвати спеціальні земляні вали, що захищають місто від повені.

Мер заявила, що "побоювань не має бути, земляні вали витримають натиск води". Крім того, ці укріплення розраховані на рівень води у Віслі у 8 метрів.

"Ми готувалися заздалегідь. Ми зможемо протистояти восьмиметровому рівню води у Віслі. Навіть у цьому випадку варшавські дамби витримають", - сказав у свою чергу губернатор Мазовецького воєводства Польщі Яцек Козловські.

Крім того, до евакуації готується відомий варшавський зоопарк.

У п'ятницю повідомлялося, що кількість жертв повені у Польщі зросла до семи осіб. Проте ввечері прийшло повідомлення про ще одного чоловіка, тіло якого було знайдено у Віслі.

Найбільш складна ситуація склалася в Малопольському, Підкарпатському і Шльонське воєводствах. Затоплені підвали, розмиті дороги, в деяких районах пересування можливе тільки на човнах




Теги:Повінь, Варшава, Польща, стихія, Вісла


Читайте також



Коментарі (0)
avatar