реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Валерій Дубіль домагається пільг для олігархів?

Нещодавно народний депутат від партії "Батьківщина" Валерій Дубіль розповів яке то благо для українців, якщо Верховна Рада знизить ренту для газодобуваючих компаній. Мовляв, олігархи тоді зменшать тарифи... Проте, є інша думка.

Фракція «Батьківщина», порушуючи Регламент, намагається проштовхнути до другого читання законопроект, яким встановлюються знижки для газовидобувних підприємств олігархів.

Про це заявив Голова фракції «Народний фронт» Максим Бурбак під час брифінгу у Верховній Раді в п’ятницю, 9 жовтня.

Він повідомив, що згідно Регламенту депутатам надається 2 тижні для внесення правок до законопроекту. Однак наступного після голосування дня, на засіданні профільного комітету, законопроект про зниження ренти на газ намагались розглянути до другого читання з однією лише правкою, яка не змінює суті законопроекту. У тексті поправки йшлося, щоб до договору спільної діяльності додати підприємства, в яких є державна частка.

«Чи є в Україні по договорах спільної діяльності такі підприємства, де нема частки держави? Немає. Тепер всі маски зняті, всі крапки над «і» розставлені. Цією правкою намагалися узаконити знижку на газ для видобувних підприємств олігархів з 70% до 29 %», – підкреслив Максим Бурбак.

Голова фракції відкинув звинувачення авторів скандального законопроекту у небажанні «Народного фронту» голосувати за здешевлення газу для населення. Максим Бурбак наголосив, що фракція не буде підтримувати законопроект, створений для збагачення олігархів.

«Знову газові олігархи, яких Уряд витісняє з ринку, вирішили зробити все, щоб повернути собі пільги. В якому об’ємі, в якій кількості були занесені аргументи в сесійну залу, щоб депутати так консолідовано проголосували?» – наголосив Бурбак.

Голова фракції «Народний фронт» підкреслив, що з встановленої Урядом ренти у 70% йдуть надходження в Державний бюджет для виплати субсидій. А це – 24,5 млрд грн для понад 3,3 млн українських родин. «Ми не дозволимо зірвати процес субсидій», – наголосив Максим Бурбак.



Теги:Народний фронт, Батьківщина, олігархи, тарифи, рента, Валерій Дубіль


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
и где тут о Дупеле?
я не его сторонник но новость высосана из пальца, про Валерика не слова. печально уважаемое издание а заголовки бульварной прессы
avatar