реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Валентин Наливайченко: Владу - під контроль народу!

- Соціальні негаразди в переважній своїй більшості є наслідком свавілля влади та корупції. Влада виділяє мільярди народних грошей на ремонти державних установ з метою відмивання коштів, у той самий час немає коштів для належних зарплат та пенсій, закриваються школи, дитсадки та лікарні. У держави не вистачає грошей на соціальні програми лише через те, що левова частка їх або крадеться, або нераціонально використовується.
Сьогоднішня влада діє без урахування потреб, бажань та прагнень громадян. Фактично між громадянином і владою зведено непробивний мур бюрократії та корупції. Існує два світи. В одному – «небожителі» чиновники та олігархи, в іншому – решта громадян. Складається враження, що влада не помічає того, іншого світу.
Українців майже позбавили фундаментальних прав - вибори фальшуються, свобода слова та зібрань під загрозою, народовладдя зруйноване. Тепер влада забирає елементарні права громадян – право на освіту, на лікування та навіть на повноцінне харчування.
За таких умов жодного соціально - економічного зростання бути не може.
- Який вихід з ситуації? Народ розчарований та деморалізований.
- По-перше, розчарування та страх серед громадян вигідні для цієї влади. Адже таким народом легше маніпулювати. Тому лише активна громадянська позиція зможуть примусити владу йти назустріч українцям. Згадайте Податковий майдан, акції протесту проти закриття українських шкіл на Донеччині та інші подібні акції. Під тиском об’єднаної активної громади влада змушена реагувати та йти на поступки.
Громадська активність - це єдиний шлях у ситуації, що склалась. Сьогоднішня влада не розуміє і не хоче розуміти аргументів опозиції, вона втікає від дискусії. Тому лише громадський тиск на владу зможе привести її до тями. Коли влада не йде до людей - люди приходять під владні кабінети.
- Що власне Ви робите у цій ситуації?
- Партія «Наша Україна» розпочала громадянську кампанію «Владу – під контроль!».
У рамках кампанії ми відслідковуємо дії влади на відповідність чинному законодавству. Кожна копійка державних коштів, витрачена не за призначенням, кожен факт свавілля чиновників, кожне порушення прав громадян з боку влади буде виявлене, висвітлене в медіа юридично оформлене і подане до суду чи прокуратури.
Ми відкрили «гарячу» телефонну лінію: тел. (044)590-57-30 та інтернет-портал «Владу під контроль!» www.nu-dopomoha.org.ua, де кожен громадянин зможе звернутись до нас за допомогою. «Наша Україна» розгортає мережу громадських приймалень, в яких наші депутати всіх рівнів, наші юристи та активісти допомагатимуть всім громадянам, які стали жертвою чиновницької вакханалії.
Якщо не допоможуть правові заходи, ми вийдемо на вулиці наших міст і публічно, шляхом мітингів та пікетів, чинитимемо тиск на чиновників-злочинців. Ми оприлюднюватимемо всі факти корупції та зловживань з боку органів влади. Громадяни повинні знати в обличчя злочинців у високих владних кабінетах. Ми уже формуємо базу даних нечесних чиновників, які після приходу української влади будуть позбавлені права займати державні посади.
- Що необхідно зробити, щоб змінити відносини між владою і громадянами?
- Насамперед, змінити ідеологію державного будівництва. Треба усвідомити - країна є власністю всіх громадян. Громадяни наймають владу шляхом виборів та утримують завдяки сплаті податків. Саме тому громадяни мають повне право керувати цієї країною та контролювати дії влади.
Наступним кроком є зміна законодавства. Закони повинні бути максимально прозорими та зрозуміли для всіх. Совкова спадщина законодавства, помножена на закони, прийнята на замовлення окремих олігархів чи політиків, створює правовий хаос, у якому легко красти та легко уникати відповідальності.
І нарешті, необхідно забезпечити неухильне виконання законів. Це можливо лише за умови зміни політичної еліти та приходу до влади нового, сучасного, європейського покоління політиків та управлінців. Потрібен великий кадровий стрибок. Досвід Грузії, Прибалтики та східноєвропейських країн доводить, що такий шлях єдино правильний. Без очищення влади від корупціонерів та номенклатурників нічого не вийде.

Спілкувався Сергій КОРНІЄНКО





Коментарі (2)
avatar
1
Потрібно готувати нари для всієї цієї шпани з Хазарії- Московії.
avatar
2
Бажаю Валентину Олександровичу рішучості -- як всередині партії, що тягне його тягарем донизу, так і взагалі в політиці. Бо Україні бракує не слів, а діла. Конкретного, реального. А ґрона гніву дозрівають і нація потребуватиме лідера.
avatar