реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

В прикордонних селах Бєлгородської області процвітає мародерство

Жителі Бєлгородської області, які змушені залишити свої будинки через обстріли, скаржаться на випадки мародерства у залишених селах та селах.
Про це повідомляє сайт nexta.tv

Евакуйовані жителі прикордонних з Україною районів повідомляють про багаторазові пограбування своїх будинків та квартир. Однак їм не вдається повернутися і захистити своє майно через обмежений доступ до найбільш обстрілюваних районів. В'їзд туди обмежений рішенням оперативного штабу.
Глава адміністрації Грайворонського міського округу Геннадій Бондарєв підтвердив надходження багатьох скарг від евакуйованих мешканців і назвав мародерство «дуже гострим питанням». Також він зазначив, що випадки мародерства зафіксовано як мінімум у 12 населених пунктах.

Жителі звинувачують у свавіллі військовослужбовців російської армії, розміщених у регіоні, а також невідомих осіб. Бондарєв наголосив на необхідності посилення контролю через додаткові блокпости.
Чиновник уточнив, що багато заяв про мародерство надходило від мешканців Мокрої Орлівки, Козинки, Глотового, Горьковського. Однак не всі вказували на конкретну адресу свого житла.

Як повідомлялося, Бєлгород та його околиці регулярно зазнають обстрілів та атак безпілотників. Російська влада звинувачує у цих атаках ЗСУ, тоді як українське командування відмовляється їх коментувати. З початку березня обстріл став щоденним явищем, що змусило частину жителів найбільш небезпечних територій евакуюватися в безпечніші місця.



Теги:Бєлгород, мародерство, обстріли


Читайте також



Коментарі (0)
avatar