реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

В Києві відбувся Форум українських справ

24 березня в Культурно-мистецькому центрі НАУКМа відбувся Форум українських справ, на який прибуло декілька десятків делегатів від низки громадських організацій з усіх регіонів України. Захід було організовано з метою координації зусиль для реалізації культурних, соціальних, політичних прав українського суспільства.
Форум було організовано ВГО “Українська справа”, Українською Всесвітньою Координаційною Радою, Світовим Конгресом Українців та Національним університетом “Києво-Могилянська Академія”.

Заходу передувала молитва, яку провели представники Української автокефальної та Української греко-католицької церков. Святійші отці також зачитали привітання від Архієпископа Полтавського і Харківського Ігоря (Ісіченка) та Митрополита УГКЦ Святослава.

Далі вітальні слова виголосили організатори форуму. Так, голова ГПО «Українська справа» Тарас Рондзістий побажав, щоб всі ті маленькі справи, які ми робимо щодня, злилися в одну річку і спільно працювали на користь України та нації.

Генеральний секретар СКУ, Голова Організації Українських Націоналістів (бандерівців) Стефан Романів у привітанні від Світового Конгресу Українців зазначив, що бути учасником спільного руху – це не лише привілей, але й обов’язок.

«Не залишайтеся на позиції, що проблему хтось вирішить за вас, беріть відповідальність на себе! Бо ж казав свого часу Євген Коновалець: ми можемо бути або творцем історії, або її жертвою!», - наголосив С.Романів.

Також з вітанням до учасників заходу звернулись Михайло Ратушний, голова УВКР, та Тетяна Ярошенко, віце-президент Могилянки.

Після відкриття відбулася презентація цілей, завдань та методів дій «Української справи», яке провів заступник голови об’єднання Олексій Кляшторний.
Сам форум складався з трьох секцій, під час кожної з яких презентували ряд проектів – просвітницько-виховних, економічних та політичних. У презентаціях брали участь відомі громадські діячі, науковці, письменники - Є Гірник, Я.Файзулін, А.Грива, В.Степанишин, С.Пантюк, С.Архіпчук, В.Вятрович, Д.Капранов, В.Кириченко, В.Гонський, П.Маковський, С.Іванченко, І.Саган, Б.Кушнірук, А.Новак, В.Куйбіда, В.Панченко, П.Жовніренко, О.Вітвіцький, С.Неділько, О.Палій.
Учасники форуму обговорили культурно-мистецькі заходи, такі, як фестиваль «Сурми звитяги», вишкільно-виховні – гру «Джура», економічні - “Стрийську кооперативну ініціативу” та багато інших. Не оминули своєю увагою й питання виборів. Так, перед делегатами форуму було презентовано кампанію “Український вибір – 2012” та розказано про рух «Чесно».
Також на тему виборів виступив спеціально запрошений на захід лідер громадянської ініціативи «Оновлення країни» Валентин Наливайченко.
Він зазначив, що опозиція має діяти спільно і в інтересах народу, а не в інтересах великих партій та їх лідерів.

«Кандидати від опозиції мають визначитись під час народних праймеріз, основні опозиційні сили мають поступитися своїми амбіціями і підтримати того кандидата, якого запропонує народ!», - зазначив лідер ОК.

Підбиваючи підсумки форуму, його організатори відзначили, що вже давно настав час активних дій. «Коли в своєму домі пожежа, то її треба гасити, бо тікати нема куди», – такими словами можна означити основний меседж, який, за задумом організаторів, має спонукати громадськість творити українську справу.

Сергій Багряний, УІС









Коментарі (1)
avatar
1
Зібралися, поговорили, покрасувалися друг перед другом які вони розумні і розійшлися без жодного практичного кроку до об"єднання. А от сомалійські опозиціонери об"єдналися і на виборах, тобто мирним способом, без "майданів", бунтів, резинових кийків та сльозоточивого газу, змінили президента.
Шановні опозиціонери! Поїдьте в Сомалі та поучіться у негрів як об"єднуватися.
avatar