реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

В "Газпромі" українцям місця не буде -- Ющенко

Екс-президент Віктор Ющенко закликає українські патріотичні сили вжити заходи на захист національних інтересів і не допустити здачі стратегічної власності Росії.

Про це йдеться в його заяві з приводу останніх подій у країні та пропозицій російського керівництва до української влади.

"Пропозиція прем'єра Росії Володимира Путіна щодо об'єднання "Газпрому" з "Нафтогазом" означає створення "Газпрому" зразка часів "холодної війни", коли газ і нафта використовувалися як інструменти тиску на всю Європу", - вважає Ющенко.

"Такий імперський проект суперечить українським національним інтересам і перекреслює всі успішні напрацювання України за останні 18 років щодо інтеграції української енергетики в цивілізований європейський енергетичний простір, де кожна людина має вільний доступ до енергії за справедливими правилами і нормами", - наголошує він.

"Це шлях до відновлення в українському, а відтак - європейському енергетичному секторі корупції і диктату монополіста", - переконаний Ющенко.

Екс-президент зазначає, що "раніше подібні пропозиції з російського боку не могли озвучуватися, бо в Україні їх ніхто б навіть не слухав".

"Нинішня ж влада в Україні, на жаль, готова розглядати пропозиції, а насправді - вказівки, за якими у українців хочуть забрати національну власність, яка створювалася десятиліттями важкої праці багатьох поколінь наших громадян і є ключовим інструментом утвердження української державності", - обурюється Ющенко.

Він зазначає, що "початок цьому процесу рейдерського захоплення української ГТС було покладено під час підписання (урядом Юлії Тимошенко) кабальних для нашої держави газових контрактів 19 січня 2009 року", але "сьогодні ця гра без правил отримує продовження на новому якісному рівні".

"В разі реалізації ініціативи Путіна щодо створення нового "Газпрому", українцям не знайдеться в ньому місця", - переконаний Ющенко.




Теги:Ющенко, Газпром, Юлія Тимошенко, Путін, ГТС, державна зрада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar