реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

В Чернігові невідомі молодики закидали протестувальників вибухівкою. Фоторепортаж

1 грудня 2013 року в Чернігові під час проведення мирної акції громадян у парку імені Попудренка група невідомих молодиків, вперше за часів незалежності, закидала мирне зібрання громадян вибуховими пристроями.
Спочатку все було весело і креативно. Насторожувала тільки наявність у деяких з молодиків марлевих пов’язок на обличчах.
Молоді люди з національною символіко танцювали, вигукували патріотичні гасла та засуджували владу за побиття учасників київського «Євромайдану.»
Кілька разів вони відходили від митингарів, але біля 13 години закликали учасників мітингу вишукуватися в колону і рушити у напрямку пам’ятника Леніна піднімати чернігівців/

До речі, за два тижня до того, 17 листопада, цей пам’ятник було брутально спаплюжено невідомими.




Однак, місцеві ЗМІ, крім сайту «Сіверщина», про промовчали про цей хуліганську витівку. Не зреагувала цю провокацію й правоохоронні органи.

Після суперечок з деякими митингувальниками, які були проти, організаторам провокації вдалося мобілізувати більше сотні обурених діями влади чернігівців. Вони рушили за шісткою молодиків по проспекту Миру в напрямку до пам’ятника Леніна. По ходу вони вигукували гасла на кшталт, «Вставай Чернігів!», «Слава Україні!»
На підході до підземного переходу на перехресті проспектів Миру і Перемоги в голові колони раптом пролунало декілька гучних вибухів. Зойки, гвалт і дим охопив учасників ходи.
Отямившись, хулиганів-провокаторів оточили учасники акції, намагаючись їх затримати.
Однак, молодики вирвалися з натовпу в напрямку пам’ятника Леніна і хутко зникли в підземному переході.
Працівники правоохоронних органів навіть не намагалися їх затримати. Тільки один оператор, який постійно здійснює відіозапис усіх акцій громадськості і опозиції в Чернігові спокійно вів відеозапис цієї брудної провокації.
частина шокованих учасників мирної ходи, після деякого розгублення, вирішила повернутися у сквер імені Попудренка біля Красної площі, де залишилося мітингувати ще більше сотні чернігівців. Однак більшість чернгівців, обурених наляканих зухвалими діями хуліганів, розійшлася по своїм домівках.
На зворотному шляху деякі митингарі звертали увагу на великі написи на асфальті фарбою на кшталт «Бог любит нас».
Дехто згадав, що саме схожі на цих провокаторів, молоді люди малювали ці написи 3 тижні тому під час якоїсь теренової молодіжної гри.

Після зухвалого знищення міліцією за рішенням суду в понеділок, 25 листопада 2013 року, евромайдану громадського руху «Чернігів обирає ЄС!», встановленого під ялинами у сквері Попудренка - це вже друга провокація, спрямована на залякування чернігівців.

Чи будуть притягнуті хулігани-провокатори, які брутально залякували чернігівців, до відповідальності?

Питання, мабуть, риторичне!

Сергій Соломаха,
член НСЖУ з 26 квітня 2004 року












































Коментарі (0)
avatar