реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Уже й екзит- поли дискредитують...

Провели о 14 годині прес-конференцію, відзвітували, що політ йде нормально. Проте все ж тривожно. Вже з'явилися перші дзвіночки, що ті сили, яким результати не сподобаються, вже зараз починають екзит-пол, навіть усі екзитполи дискредитувати. Перша ластівка - штабіст Юлі Костя Матвієнко пише в своєму блозі на "Укрправді", що, начебто, дані, які передають з місць інтерв'юери і дані, які заносяться в комп'ютер і підраховуються істотно відрізняються. Не знаю, на яких ідіотів це розраховано. Бо результати приймають телефоном рядові співробітники соц. служби, і вносять в комп'ютер теж вони. Ну, і хтось уявляє, що начальник збирає колектив і каже, що вносити треба не те, що отримують, а зовсім інше? Теоретично все це змінити вже в комп'ютері може керівник, але про це всі будуть знати. І такі речі не залишаються невідомими. Це - гучний скандал і втрата репутації.

З власного досвіду: прийшла в КМІС, якраз була чергова передача даних з 15.00 до 16.00. Питаю у Паніотто: що там? Каже: не знаю, пішли подивимося. Пішли подивилися. Результати, звісно, не скажу, бо не маю права.
Але є причини для підозр, що спроби дискредитувати екзит-поли будуть набирати силу. Кажу "екзит-поли" у множині - бо поки дані реальних екзит-полів поки дуже подібні.

Ще один метод, теж розрахований на ідіотів - це начебто екзит-поли різних "Рогов та копит" - ну от уже засвітилися "Передові правові ініциативи", що побили усі світові рекорди, "опитуючи" по 100.000 за два дні, ще якісь невідомі стоять на дільницях. І буде: "а ми на ваш екзит-пол нашим екзит-полом". А що? На людей не надто освічених це може подіяти.

Так що, з одного боку, політ йде нормально. З іншого - очікуємо можливого вітру.

Ірина БЕКЕШКІНА



Теги:Батьківщина, екзит- поли, Ірина Бекешкіна, фальсифікації, вибори 2019


Читайте також



Коментарі (0)
avatar