реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Урок Лаврова для Ізраїлю

Ізраїль дуже обережно (важко підібрати цензурний відповідник до слова - Ганебно!) формулював свою позицію щодо нападу Росії на Україну.

Далася взнаки і складна ситуація навколо Ізраїлю, і велика кількість вихідців з колишнього ссср - вже громадян Ізраїлю, які забули, від чого, чому і як вони тікали від совітів, пам’ятаючи лише про молодість з вафельним морозивом, і поблажливе ставлення до України як до території, де можна народитися, заробити гроші і куди інколи можна приїхати на могили предків.

Сини і дочки Ізраїлеві забули, що саме Україна дала їм прихисток не раз, коли їх знищувала середньовічна Європа. Забули, хто саме і кого хотів і хоче бити, щоб спасти Росію. Вірніше, не забули, а зробили вигляд.
Набагато ж зручніше оголосити ворогом Хмельницького чи Петлюру і не говорити про російських царів, чорносотенців, більшовиків, агентів охранки і КГБ, які спеціально стравлювали між собою українців і євреїв.
Так, між нашими народами є і чорні сторінки. Ми повинні їх визнавати і чесно про них говорити в експертних колах.

Але ізраїльські добровольці зараз воюють поруч з українцями проти росіян, а росіяни бомбардують древні єврейські кладовища в Україні.

Я нічого не писав про підхід Ізраїлю до війни в Європі до сьогодні.
Я був певен, що махровий антисемітизм і нацизм російської влади обов’язково покаже своє обличчя і це буде кращим аргументом за будь-які апеляції з українського боку.

Вчора Лавров, просторікуючи про єврейську кров Гітлера і що найгіршими антисемітами є самі євреї, фактично повторив найбруднішу тезу нацистів, що ніякого голокосту чи геноциду не було: євреї самі себе вбивали в німецьких концтаборах. А тепер українці взяли з них приклад і самі себе знищили в Бучі і по всій Україні.
Вірю, що мудрий ізраїльський народ все ж прокинеться і зрозуміє нарешті, що війна вже давно вийшла за межі України.

Вибір простий: ти зі злочинцями чи з праведниками. Життєпис кожного праведника завжди був складним, до моменту, коли він врятував людину-країну-світ.

Володимир ОМЕЛЯН



Теги:Україна - Ізраїль, Лавров, антисемітизм, Володимир Омелян, російсько - українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar