реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Уряд затвердив заходи щодо увічнення пам’яті учасників АТО

Кабінет Міністрів України розпорядився впродовж 2015–2016 років створити сайт із інформацією про національний меморіал «Герої не вмирають», де будуть зазначені місця поховання воїнів АТО. Про це йдеться у розпорядженні «Про заходи з увічнення пам’яті захисників України на період до 2020 року» від 23 вересня 2015 р. № 998-р.

Згідно із документом, передбачається також створити базу даних поховань, єдиний зразок надгробка на могилі воїна АТО. Уряд закликає увічнювати пам’ять військових, що виявили героїзм у захисті України, у пам'ятних знаках, назвах вулиць, навчальних закладів; шляхом створення музеїв, установлення іменних нагород, премій та стипендій.

Упродовж 2015–2018 років планується спорудити Національне військове меморіальне кладовище.

Український інститут національної пам'яті з вересня 2014 року працює над реалізацією частини прописаних у розпорядженні КМУ заходів. Зокрема, над створенням бази даних поховань учасників АТО.

«Рік тому УІНП звернувся до Прем'єр-міністра Арсенія Яценюка з проханням підтримати ініціативу зі створення такої бази даних. На рівні КМУ було дане відповідне доручення обласним державним адміністраціям, які щомісячно надають нам інформацію щодо загиблих військових АТО. Ця інформація узагальнюється в Інституті», – говорить співробітник Українського інституту національної пам’яті Олексій Ненюченко.

Також Інститут національної пам'яті підготував проект надгробка на могилі воїна АТО і готовий передати його на розгляд на державному рівні.

Прес-служба Українського інституту національної пам’яті



Теги:донбас, місця поховання, герої АТО, російсько- українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar