реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

УНП: «Музей УНР закривають на вимогу ТАБАЧНИКА та СИМОНЕНКА»

«Залишити музей Української Народної Республіки у столичному Будинку вчителя та, зважаючи на його унікальність та важливість для історії України, надати офіційний статус і централізоване фінансування», - вимагає від Президента та голови Київської міської державної адміністрації член Правління, голова Чернігівської обласної організації Української народної партії Володимир СТУПАК.
Він переконаний, що «музей УНР необхідно включити у перелік пам’ятних місць для відвідин іноземними офіційними делегаціями, «щоб і українці, й іноземці знали: незалежна України – не дитя Радянського Союзу, а правонаступник Української народної республіки». Але першочерговим завданням для збереження експонатів музею представник УНП вважає «виведення цієї структури з підпорядковування вже мертвого Інституту національної пам’яті».

«Через те, що Український інститут національної пам’яті є структурним підрозділом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту, його директор-комуніст Валерій Солдатенко з благословення шефів-українофобів Дмитра Табачника та Петра Симоненка фактично закриває музей Української народної республіки», - зазначає СТУПАК. Тож представник УНП попереджає про загрозу «зникнення безцінних історичних експонатів, таких як оригінал IV Універсалу про проголошення незалежності УНР».

«Для того, щоб приховати від українського народу правду про його славне минуле влада діє типовими радянськими методами», - підсумував Володимир СТУПАК.

Прес-служба Української Народної партії





Коментарі (0)
avatar