реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Україну знову тягнуть у Союз?

Віце-прем'єр Володимир Семиноженко пропонує обговорити можливість створення союзу України, Росії та Білорусі.

Він висловив таку думку в ефірі телеканалу "Україна", під час дискусії про ідею створення об'єднаної союзної держави Росії, України й Білорусі зі столицею в Києві. Кілька тижнів тому таку пропозицію висловлював депутат російської Держдуми Євген Федоров, який написав листа, пропонуючи обговорити це питання депутатам Верховної Ради -- повідомляє радіо Бі-Бі-Сі.

Володимир Семиноженко вважає, що інтеграція з країнами колишнього СРСР могла б підвищити наукоємність економіки і в такий спосіб відродити її. Також він наголосив, що Україна могла б у подібному об'єднанні долучитися до нового центру впливу, який би утворився у східній Європі, замість перебувати, як він сказав, "на задвірках центру впливу Євросоюзу".

Віце-прем'єр вважає, що ця ідея заслуговує на широке обговорення: "Я б ставився до цього, називайте провокацією, називайте приводом для міркування - яке майбутнє України, із чого потрібно виходити, це наша Українська тема. Привід даний, давайте думати про стратегії розвитку країни", - сказав Семиноженко.

Об'єднання навколо дешевого газу

Питання тіснішої інтеграції України з Росією з’явилося під час переговорів прем’єрів двох країн цього тижня у Москві. Владімір Путін на підсумковій прес-конференції після переговорів наголосив, що російський газ може бути для України дешевшим лише у разі конкретних і масштабних поступок нової української влади у різних галузях взаємин.

Третій український президент Віктор Ющенко заявив, що під час цих переговорів російське керівництво вимагало в обмін на здешевлення газу створення союзної держави чи хоча б приєднання до митного союзу.

Опоненти Віктора Януковича під час останніх президентських виборів звинувачували його у прагненні поступитися Росії українськими інтересами. У своїй передвиборній програмі пан Янукович обіцяв «відновити дружні та взаємовигідні відносини з Російською Федерацією, країнами СНД, забезпечити стратегічне партнерство зі США та ЄС».




Теги:новий Союз, газ, Україна-Росія, Семиноженко, уряд Януковича


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Третій явно зайвий.....................................
avatar