реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Українську церкву у Кургані закривають

До митрополита Варуха Тищенкова можна ставитись по- різному, але в Кургані, це обласний центр на півдні Сибіру, була тривалий час українська церковця. На цвинтарі. Скромна. Із залізними дверима, бо дерев'яні двері палили христолюбиві росіяни

Цю церковцю відвідував наш мандрівник Олександр Волощук, коли блукав з посвідченнями газети "Сіверщина" та чернігівського товариства "Просвіта". Тепер і газету знищили агенти ФСБ, і чернігівську "Просвіту" намагаються ліквідувати... Внутрішніх - їх не менше, ніж зовнішніх.

Так ось зовнішні через послушні російські суди ліквідовують єдину легальну українську церковцю у Кургані. Наразі - Другий апеляційний суд у Санкт - Петербурзі, як повідомила агенція "Ura.Ru", постановив ліквідувати прихід Святої Трійці, який вони називають незалежним (раніше був в УПЦ Київського патріархату).

Перед тим владиці Варуху підкидали патрон і за це судили - цікаво, що би він міг зробити з патроном без зброї? А тепер виклали відео людини, схожої на нього, що говорить на теми сексу... Багатогранна творчість агентів Кремля!

А я пригадую, як владика Варух на наше запрошення приїздив у Чернігів. Він віз із собою (на грудях, щоб не обшукали) частку мощей святого ніжинця Івана Максимовича, митрополита Тобольського. Так ось, коли приїхав поїзд у Хутір Михайлівський, супутники владики запринюхалися: звідки так гарно пахне? Чи то ладаном, чи то дорогим одеколоном? Виявилося, що мощі замироточили! Святий повертався на рідну землю хоч своєю часткою!

До речі, владика Варух привіз ще й миро, зварене свого часу іншим святим Іваном Максимовичем, що жив у 20 столітті... А про своїх прихожан - українців, засланих у сибіри, казав, що просять привезти води з Дніпра...

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Курган, Василь Чепурний, українці в Росії, українська діаспора, українська церква


Читайте також



Коментарі (0)
avatar