реклама партнерів:
Головна › Новини › Невідома Україна

Український ТРИЗУБ: символ європейськості України

Порушений на 180 градусів «Тризуб» (варіант — Тризуб): український національний герб, герб України у формі золотого тризубця особливої форми на синьому полі; у минулому: герб князів Рюриковичів і Київської держави.
За Вікіпедією є безліч трактувань цього древнього символу.

Досі немає однозначної відповіді на питання: що зумовило появу та розвиток тризуба як символу: конкретний предмет, спрощене символічне зображення чи філософське узагальнення?
Спробуємо розібратися РАЗОМ чи не дарма це слово водночас схоже на слово "РОЗУМ".


І


Предметні, графічні та філософські гіпотези утворюють своєрідний трикутник, чи замкнуте коло, що відбиває РУХ людської думки.
Саме ця версія трактування "ТРИЗУБА" зображена на 500 гривневій грошовій купюрі з портретом мандрівного філософі ГриГОРія СКОРОВОДИ (1722 - 1794).

За Вікіпедією: на аверсному боці банкноти розміщено портрет видатного українського філософа і вченого Григорія Сковороди на тлі фонтану з написом Неравное всѢмъ равенство - ілюстрації до твору «Ознаки деяких спорідненостей».

Крім того, лицьова сторона банкноти містить зображення Малого Державного Герба України, написи Україна та Національний банк України, номінал купюри, зазначений числом та прописом, підпис голови НБУ, позначку для людей з послабленим зором у вигляді трьох крапок.

На реверсному боці банкноти розміщено зображення будівлі староакадемічного корпусу Києво-Могилянської академії на тлі зображення печатки навчального закладу, що використовувалася в XVIII столітті.

Зліва від зображення академії розташована ілюстрація до твору «Піфагоровий трикутник» у вигляді трикутника з оком, вписаного в коло. Також зворотний бік банкноти містить серію та номер купюри, номінал, зазначений числом і прописом, рік і місце друку.


За Вікіпедією: історично першими виникли непозиційні системи числення.
Вони ґрунтуються на кількісному підході до визначення числа, який для кодування тих чи інших кількостей застосовував особливі знаки - числа.
Кожному такому знаку відповідав кількісний еквівалент.

Наприклад, у так званій римській нумерації знаку X відповідала кількість елементів множини, яка дорівнювала 10.

У подальшому такими знаками-числами користувалися також і для одержання інших чисел.
Так, якщо перед знаком X ставилась вертикальна риска, то отримували знак IX, який означав, що від десяти треба відняти одиницю і результат буде дорівнювати 9.
Знаки, подібні X, називаються вузловими.
Вони широко використовувалися в первісних непозиційних системах числення.

Слід ще раз зазначити, що серед цих знаків не було такого, який би відповідав 0 (нулю).

Це свідчить про те, що (0)нуль у той час ще не був сформований як число.


Спробуємо РАЗОМ довести, що саме за допомогою "ТРИЗУБу" людство спіймало СВІТ: винайшло "0", а отже і зручну для технічного прогресу десятинну систему числення.

Епохальні математичні відкриття: перехід людства на більш зручну систему числення радикально прискорюють технічний прогрес цивілізації


Тож після тисяч років блукань по СВІТах людство знову повернулося до двійкової системи числення на засадах якої виник наш ВСЕСВІТ.

ВСЕСВІТ: без безглуздого насилля і війн завдяки зомбуванню людей, «четвірками», «п'ятірками», «сімками», 8, 10, 12, 15, 18, 20, 40(сорок), 45, 50, 100(сто), 10.00(тисяча), 1.00.00.00 (мільйон) тощо у періоді (х 5 або х 10).

Водночас "роковими" або "фатальними" цифрами є: «одиниця», «двійка», «шістка», 11, 13, 21, 33, 37, 41.
Крім того, осторонь знаходиться,звісно, невипадково "ігрові" цифри 3, 9; 16, 19; 39, 61, 91, які при оберті на 180 градусів утворюють при суміщенні цифру «8» або зміняють своє значення.

Числа символізують (відбивають) рух всесвіту по спіралі на зразок: 3 х 3 = 9.

При переведенні з десяткової системи числення у двійкову систему, де 1 = 01; 2 = 10; 3 = 11; 4 = 100; 5 = 101; 8 = 1000, маємо:

1 + 1 = 2 > 01 + 01 = 11
2 + 2 = 4 > 10 + 10 = 100
3 + 3 = 9 > 11 + 11 = 1001


Саме на двійковій системі числення побудована сучасна цифрова технологія і ком'пютерна техніка.


Це дозволило ЛЮДСТВУ впізнати не тільки СВІТ, який ловив, але не впіймав, на його думку, нашого славетного мандрівного філософа ГРИГОРІЯ САВИЧА СКОВОРОДУ, але й своє місце в ньому: пояснити його виникнення і будову.

ІІ


Припустимо: знак "ТРИЗУБ" більш досконалий за зірку Давида інструмент для обліку торгових операцій збіжжям і тому символізує розвиток торгівлі і потреби державотворення за християнським, європейським зразком.

Таким чином за допомогою цього цього знаку на пращури здійснювали переведення чисел з трійкової (символізує юдейська зірка Давида) системи числення у десяткову системи числення (символізує п'ятикутна зірка) і навпаки.

Тож так звана держава РУСЬКА ЗЕМЛЯ (Київська Русь) з центром у Києві (плем'я полян) у міжиріччі Дніпра, Десни (плем'я сіверян, центр: місто ЧЕРНІГІВ) і Прип'ять (плем'я деревлян, центр: місто Іскоростень, знищений за наказом "святой" княгині Ольги разом з його мешканцями, постала в кінці Х-го століття невипадково.
Це: повна аналогія зі знищенням Батурина військами московського царя Петра І. Цей злочин було здійснено начебто за сприяння зрадника: наказного прилуцького козацького полковника НОСа.
Цікаво, що за маловідомою широкому загалу "Історія русів" звістку про зраду за наказом Носа приніс ворогам козацький сотник на прізвище СОЛОМАХА,

До речі, назва річки Прип'ять походить від числа 5 (п'ять). Може тому саме на цій річці комуністичною владою було розташовано Чорнобильську АЕС.
Водночас могутній Дніпро-Славутич перетнули п'ять гребель ГЕС.
У назві річки Десна подвійний смисл: водночас і число 10 (десять), і слово "правиця".


За Вікіпедією: слово «десна» є древнім слов'янським словом, що значить «правиця», права рука. Згідно зі словником Б.Грінченка, цим словом українці називали праву руку ще на початку ХХ сторіччя. Академік О. О. Шахматов на доказ просування на північ слов'янських племен антів після їх поразки від аварів (обрів) наводить гідронім Десна. Адже тільки якщо рухатися з півдня на північ, річка Десна стає правою притокою Дніпра, а не лівою, якою вона є за законами географії.


В Десну зі сходу впадає річка Сейм, на якій і була розташована столиця останніх гетьманів Івана Мазепи і Кирила Розумовського: місто Батурин.
За часів Третього Президента України Віктора Ющенка Батуринська фортеця і Палац Розумовського були відновлено. Очевидно, що назва річки Сейм походить від цифри 7 (сім).
Мабуть для того щоб "поНІС кров ворожу у Синє море", як писав наш КОБЗАР (не Пророк від слова "рок") ТАРАС ГРИГОРОВИЧ ШЕВЧЕНКО (09.03.1814 - 10.03.1861 роках за григоріанським календарем) у своєму Заповіті.
Не випадково він наполягав на похованні над Дніпром.

У другу могилу на Чернечій горі під Канєвом його тіло було перенесено 22.05.1861 року).


Помилився Кобзар лише в одному: не варто для цього проливати (грішити перед Богом) ріки крові у Сине море щоб потім "полинути до самого БОГа - молитися..."
Хиба що замолювати свої гріхи...
Саме на про це підтверджує арифметична розшифровка-підказка знаку "ТРИЗУБ".

Але про це згодом (українською: зроком), а може з часом ( українською: годиною)...

До речі, головною метою держави, заснованої в кінці Х століття прибульцями-загарбниками династії Рюриковичів: контролювати (красти у землеробів ЖИТО) торгівлю плодами української землеробської цивілізації.
Аналогічну мету, на зразок побудови ІІІ-го Риму, поставили 400 років тому, у 1613 році, також і спадкоємці Золотої Орди московсько-ординська првославна династія Романових.


Адже річка Москва впадає у Волгу, яке несе свої води у внутрішнє (закрите) Каспійське море.
Отже Москва подібна до святого міста Ієрусалим на річці Іордан у Палестині, яка також впадає у закрите водоймище «Мертве море».

Аналогічну мету, але вже ВСЕЛЕНського масштабу, планували через три століття по тому і російські більшовики 25.10.1917 році (за юліанським календарем) на чолі з вождем світового пролетаріату Володимиром Ульяновим (за григоріанським календарем: 22.04.1870 - 21.01.1924 роках або 09.04.1870 - 08.01.1921 роках за юліанським календарем) під красним (українською: червоним) прапором і п'ятикутної червоної зірки.


Саме від слова "всеЛЕНський і походить одне з псевд вождя світового пролетаріату В.І. Ульянова: ЛЕНІН.
Теж саме планували під червоним прапором німецькі націонал-соціалісти на чолі з фюрером Адольфом Гитлером (20.04.1889 - 30.04.1945 роках) або за німецькою: Adolf Hitler [ˈaːdɔlf ˈhɪtlɐ].
Символом націонал-соціалізму стала свастика.
Це: один з символів перехідної системи числення: від двійкової до десяткової системи числення.

Але про це згодом (українською: зроком), а може з часом (українською: годиною)...

Таким чином, держава РУСЬ, заснована літописними братами КИЄМ, Щеком, Хоривом і їх сестрою Либідь, була створена щоб контролювати одну з трьох основних годувальниць античного світу: Україну (УкРАЙну).

Ключеве слово: РАЙ, а не КРАЙ, панове!

Отже, назва нашої нації походить від слова УКрадений РАЙ


Інші землеробські цивілізації античного СВІТу виникли у Єгипті: на річці Ніл та легендарній Месопотамії: міжиріччі Тигру і Євфрату).

Саме на історії цієї боротьби а торгові шляхи збути збіжжя і сформована західна християнська цивілізація на засадах грецької на біблійної міфології.

Саме на історії цієї боротьби за торгові шляхи збути збіжжя і сформована західна християнська цивілізація на засадах грецької на біблійної міфології.
Ринки збіжжя цих двох землеробських цивілізацій періодично протягом тисяч років контролювалися грецькою(еллінською), єврейською (юдейською), римською, мусульманською цивілізаціями, які за їх володіння-контроль) вели майже безперервні криваві війни між собою.
Саме на історії цієї боротьби за торгові шляхи збути збіжжя і сформована західна європейська християнська цивілізація на засадах грецької і біблійної юдейської міфологій.


На цих же засадах базується заснована місячному циклі числення 16.07.0662 року за григоріанським календарем від народження Месії-Хреста релігія Ісламу.


Ця більш модернова релігія побудована: не стільки на життєописі Муххамеда (реальне життя: 20.04.0570 - 08.06.0632 роках за григоріанським календарем), як на його висловлюваннях, викладених у святій книзі: Корані.

Ісламське віровчення побудоване, на відміну від юдейської (базується на трійковій системі числення) віри, базується на перехідних засадах: водночас п'ятковій і десятковій системі числення.

Натомість, християнське віровчення побудоване на біблійному описі життя попередніх пророків (Старий Завіт), опису життя самого Христа-Месії та 10 (десяти) Божих заповідей.


Більш того, християнське віровчення також є перехідним, бо базується водночас на трійковій і десятковій системі числення.

Але про це згодом (українською: з роком), а може з часом (українською: годиною)...

Використовуючи забобони людства щодо цифр у шахрайській (у спритних руках володарів СВІТу ) трійковій системі числення, побудованої на розрахунках на "трьох пальцях", було скоєно безліч злочинів.
Тільки у минулому ХХ-му столітті: :дві СВІТові (російською: МИРовые) війни.
Тож третє, останнє попередження, людство отримало завдяки Чорнобильській катастрофі у ніч 25-26.04.1986 року за григоріанським календарем, який як і і юліанський календар оснований на русі Землі навколо Сонця і Землі навколо власної осі.

Натомість ісламський місячний літопис базується не русі на Землі навколо Сонця (один оберт 365 днів), а на оберті Місяця навколо Землі.

До речі, Місяць обертається Місць навколо Землі приблизно за 28 днів або 4 х 7 (тиждень).

Чому приблизно?

Тому що геометричні фігури квадрат і коло поєднуються безмежним числом Пі = 3,141828...

Чорнобильська катастрофа була, мабуть, чи не останнім попередження цьому СВІТу, бо сталося рівно через 41 рік (по юліанському календарю: запізнюється на 13(!?) днів від григоріанського календаря) з дати підписання Георгієм Жуковим Акту безумовної капітуляції військ ІІІ-го Ре(а)йху (націонал-соціалістична Німеччина) і ІІІ-го Комуністичного інтернаціоналу на чолі з СРСР: Союзом Радянських Соціалістичних Республік (російською: Союзом Советских Социалистических Республик та англійською: USSR).


ІІІ-го Комуністичний інтернаціоналу було засновано у 1919 році з подачі В.Ульянова (Леніна), а СРСР: 30.121922 року.

Шкода, що Георгій Жуков, як і мільйони радянських (російською: советских) людей, одна з багатьох мільйонів жертв різних національностей більшовицьких божевільних фанатиків на чолі вождями: Троцьким-Леніним-Сталіним.

ІІІ


У "ТРИЗУБі" князя Володимира, який у кінці Х століття і 1000-ліття від народження біблійного Христа, силою вихристив український народ є шість(6) крапок: 5 (п'ять) з яких заглавні або великі та 64 (шістдесят чотири) - прописні або маленькі, розташовані по колу, що вписані у КОЛО синього або блакитного кольору.
Одна велика крапка у колі розташована на вістрі золотого ( жовтого) тризуба, що обіймають інші великі крапки
Однак сьома крапка чомусь відсутня?


І це при тому, що за християнською і мусульманською символікою цифра СІМ (7 = 4 + 3) є святою або щасливою, як і 3 (трійка).
Зокрема, у відомій мусульманській казці "Алі БаБа і сорок розбійників" улюблений герой бідних правовірних Алі БаБа щоб відкрити таємну схованку у ГОРі, що символізує РАЙ, двічі виголошує таке зрозуміло кожному українцю числа:
"СІМ-СІМ (7+7 =14): відкрий двері".
У східних народів традиціях цифра вісім (8), зрушена чи вправо, чи вліво на 90 градусів, означає вічність.
Саме з від неї, мабуть, походить і графічнізображення9символи) американського долара і української гривні (дзеркальне зображення з порухом на 90 градусів).
Не дивно, що в латинській традиції позначення України (UA) і США (USA) відрізняються лише літерою "S".

До речі назва Російської Федерації або Росії перекладається англійською: "RaSSіА" (ru).
Водночас російською, кирилицею: РоССиЯ, а українською: Росія.
Цікаво, що українські мігранти до Америки чомусь вперто перекладають США: ЗДА (З'єднані Держави Америки).

А може таємниця "ТРИЗУБА" схована у нашій прадавній українській мові саме в крапках над літерами «і» та «Ї»?

Адже, абетка кирилиця приховує двійкову систему числення при переході від прописної літері до заглавної.

Наприклад: а > А; б > Б; в > В; г > Г ; д > Д, ..., о > О; к > К,..., ч > Ч, х > X, ш > Ш, ю >Ю, я >Я.

Водночас абетка кирилиця приховує двійкову систему числення:

O + O = Д > 1 + 1 = 2;
Д + Д = Ч > 2 + 2 = 4;
Т + Т = Ш > 3 +3 = 6;
Ч + Ч = В > 4 + 4 =8.

До речі, у центрі абетки кирилиці невипадково бачимо у дзеркальному відбитті відомий кожному у світі американський вигук: ОK!
Зокрема два ОК об'єднані ОК, один з яких порушений на 180 градусів, утворюють літеру Ж у кирилиці: оК + оК = Ж.


Аналогічна ситуація з латинською абеткою, де у центрі абетки бачимo при дзеркальному відбитті SOS:

а > A; b > B; c > C; d > D, ..., o >0; s > S, ..., w > W; x > X; v > V; z > Z.


Водночас у латинській абетці також приховані арифметичні дії, але у десятковій системі числення:


V +V = W > 5 + 5 = 10 = Х.



При цьому: є арифметичних знаком множення або знаком невідомого числа, яке треба знайти при розв'язанні арифметичних задач.
Водночас при русі його на 90 градусів він перетворюється на всім відомий +: знак арифметичного складання або «Хрест» у християнстві.

Так кортить заспівати відомий радянський шлягер (мовою оригінала) про РОДИНУ-БАТЬКІвщину:

«А может она начинается с той ПЕСНИ, что пела мне МАТЬ?"

Тож кожен з ВАС (незалежно від раси і кольору шкіри) може пошукати відповідь у словах, власних іменах і прізвищах, читаючи їх то зліва на право, середини, або справа наліво та вписуючи ці літери у квадрати зі стороною 2 (разом 4 квадрати зі стороною 1).

Тобто застосовуючи ті ж самі правила, що й при написанні поштового індекс, тобто: арабськими та римськими цифрами.


Як написано у святому писанні:


СПОЧАТКУ БУЛО СЛОВО



ІV


Час засвідчив: праві були і комуністи-безбожники, які збиралися побудувати комунізм, за принципом: "Никто не даст нам избавления: ни бог, ни царь і не герой. Добьемся мы освлобождения своею собственной рукой".

Це, до речі, слова з гимну французських революціонерів-насильників і душегубів "Марсельєза" у перекладі з мови оригіналу на російську.

Одже, несли у світ революціонери-бойовики або червоні фанатики з п'ятикутною зіркою на лобі начебто загальнолюдські цінності: мир, свободу і братерство, але "з Лениним в башке и наганом в руке" (мовою оригіналу).

Слушним виявився хиба щоі заклик вождя світового пролетаріату В.Ульянов (Ленін) до молоді у 1919 році: "Вчитися, вчитися і ще раз вчитися!"


Водночас праві також і послідовники Христа-Месії, які проповідували людству начебто слово Боже: віру, надію і любов до ближнього, як до самого себе. шкода, що робили вони це не тільки з хрестом, але й мечом у руках.

Зокрема, так само діяли і німецькі націонал-соціалісти , які під червоним прапором зі свастикою та хрестом у часи ІІ-ї Світової війни (01.09.1939 - 02.09.1945 роках) насаджували у Європі на тисячу років вперед «новий порядок».

Головною зброєю усіх тоталітарних режимів (комуністичного, фашистського, і нацистського, франкістського, маоістського, полпотівського) є соціальна, популістська демагогія і сліпа віра у вождя.

Зомбування людей при цьому робилося за допомогою пропаганди і агітації через ЗМІ: пресу і радіо.

Головним методом досягнення мети тоталітарних режимів була війна за світове панування, масовий терор-геноцид: Голодор і Холокост.


В цей перелік потрапляють і деякі ісламські течії під зеленим прапором і півмісяцем намагаються насаджувати у світі загальнолюдські по змісту і суті моральні цінності, але радикально: і словом, і ділом.


Хоча Вікіпедією: мусульманство зазнало суттєвого впливу з боку двох релігій — християнства та юдаїзму, від яких нова релігія прийняла низку догматичних та обрядових положень.

Водночас, сформувавшись за умов менш розвинутого суспільства, іслам за своєю догматикою і ритуалом набагато простіший і доступніший для простих людей.

Нескладні й етичні норми ісламу.

На відміну від юдаїзму та християнства у ньому відсутні моральні норми, які складно виконувати.

Стати мусульманином досить просто. Для цього необхідно щиро промовити ісламське визнання віри (шахаду арабською), або будь-якою іншою мовою (українською мовою вона звучить так:

[Засвідчую, що] нема Бога крім Бога (Аллаха), і [засвідчую, що] Мухаммед посланець Його).




Погодьтесь, що усі вище згадані релігійні течії одночасно вичерпали свій позитивний ресурс розвитку ЛЮДСТВА.


Історичний розвиток людства за сонячним календарем, розрахований за допомогою десяткової системи числення за сонячним календарем, здійснив, повний оберт (цикл) і потребує "перевантаження":
переходу (по драбині двійкової системи числення) на новий щабель свого розвитку.


І цей стрибок-перехід по спіралі у майбутнє мусить відбутися саме зараз...

Іншого не дано, панове-гаспода-ser's.


До влади, крім законодавчої, виконавчої і судової, повинна приєднатися ще й "четверта" влада: вільні, незалежні, від перших трьох влад, громадські Засоби Масової Інформації (ЗМІ).


Як слушно передбачив КОБЗАР:


людство на сторожі правди і справедливості поставить



СЛОВО



ВІЛЬНЕ СЛОВО


+ + +








ДАЛІ БУДЕ...




СЕРГІЙ СОЛОМАХА,

місто ЧЕРНІГІВ








Коментарі (1)
avatar
1
А що Ви, пане Сергію, скажете про жовто-блакитний прапор( був запроваджений разом з тризубом УЦРадою на чолі з М.Грушевським ) і про теперішній державний синьо-жовтий? Дехто каже, яка різниця! Насправді це два різні прапори, але офіційних трактувань їх відміностей нема.
avatar