реклама партнерів:
Головна › Новини › Захоплення

Українці матимуть інший шрифт

Наприкінці листопада було оголошено результати всеукраїнського відкритого конкурсу на створення сучасного ділового українського шрифту, який стартував 1 червня цього року, повідомляє ZN.UA.

Метою конкурсу було не лише створення шрифту, але і надання можливості для його широкого розповсюдження та забезпечення вільного доступу до використання.

Переможцем конкурсу визнано шрифт дизайнера Андрія Шевченко з Бердянська.

Друге місце отримав Кирил Ткачов, а спеціальну премію зарозробку шрифту зособливим українським колоритом отримали Маркіян Яців та Ярослав Куць.

Для розробленого шрифту буде створена повноцінна комп'ютерна гарнітура, яку згодом буде викладено на сайті "Український шрифт". Звідти сучасним українським шрифтом зможуть скористуватися всі охочі, встановивши насвоєму комп'ютері для повсякденного використання.

Історично вУкраїні існують цікаві і важливі для всієї каліграфічної культури українські шрифтові гарнітури, наша країна має хороші традиції графічних мистецтв і друкарства. Шрифт може стати також і гідною візитною карткою України усвіті сучасних інформаційних технологій.



Теги:Конкурс, каліграфія, шрифт


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Український шрифт - це класно! А зкачати його вже десь можна?
avatar