реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

"Україна поверне свої території" - екс-голова ЦРУ

Американський генерал, колишній глава ЦРУ Девід Петреус вважає, що Україна може відвоювати захоплені росією з 24 лютого території.
Про це він сказав в інтерв’ю Bild.

“Справді, здається все більш імовірним, що українські війська зможуть повернути більшу частину, якщо не всі, території, які були окуповані російськими військами в останні місяці”, — заявив Петреус.

Як зазначається, російський наступ дедалі більше гальмується: у травні росія випускала 20 000 артилерійських снарядів на день, зараз це “лише” близько 5 000 снарядів.

“Якщо НАТО та інші західні держави продовжуватимуть виділяти ресурси нинішніми темпами, […] я вірю, що українські збройні сили зможуть зупинити подальше просування росії, яке російські війська здійснюють з 24 лютого, і відбити завойовані території”, — сказав Петреус.

Причиною цього, за його словами, є те, що потроху дають про себе знати поставки сучасної реактивної артилерії типу HIMARS і високомобільних артилерійських систем, таких як німецька Panzerhaubitze 2000 і французька CAESAR. Українські військові все краще захоплюють ключові позиції, такі як склади боєприпасів і транспортні вузли.

“Мене надзвичайно вразила не лише рішучість, цілеспрямованість і дух українських сил безпеки та людей, але й їхня надзвичайна винахідливість, креативність, майстерність і постійно зростаюча професійна компетентність”, — каже Петреус.

Водночас Петреус попереджає про наслідки для Європи, якщо не українці, а росіяни виграють жахливу війну в Україні: “Військовий успіх росії в Україні, який я вважаю дуже малоймовірним, був би катастрофічним для європейської безпеки”.

Петреус припускає, що це зрозуміли не лише в Європі: “Відверто кажучи, я вважаю, що глави держав і урядів НАТО, а також глави держав і урядів західних країн, що не входять до НАТО, визнали це і необхідно вжити заходів, щоб росія не досягла успіху”.



Теги:російсько - українська війна, звільнення Криму, ЗСУ, ЦРУ, донбас


Читайте також



Коментарі (0)
avatar