реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Україна почала добувати уран!

Державне підприємство «Східний гірничо-збагачувальний комбінат», розташоване у Жовтих Водах на Дніпропетровщині, розпочало промисловий видобуток уранової руди на Новокостянтинівському родовищі у Кіровоградській області.
Як повідомили в прес-службі підприємства, «ця знакова подія відбулася вперше за більш ніж 35-річну історію геологічного вивчення та будівництва підприємства».

За інформацією прес-служби комбінату, до кінця року з родовища планують видобути 75 тисяч тонн руди, з якої виготовлять майже 99 тонн урану на суму 133 мільйони гривень.

«Прискорення промислового освоєння Новокостянтинівського родовища дозволить у 2015 році досягти повного забезпечення потреб ядерної енергетики України природним ураном для виробництва ядерного палива», – зазначив генеральний директор комбінату Олександр Сорокін.

«Східний гірничо-збагачувальний комбінат» – єдине в Україні й найбільше в Європі підприємство з видобутку й переробки уранової руди. Зараз підприємство, згідно з даними МАГАТЕ, забезпечує 3,3% світового виробництва урану.
РАДІО СВОБОДА



Теги:ядерна енергетика, Національна безпека, уран


Читайте також



Коментарі (0)
avatar