реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Україна напала на Білорусь? Версія росіян

Російське ТБ оголосило про напад НАТО та України на Білорусь
Російські телеканали перелякали білорусів сюжетами, де подали легенду військових маневрів - як реальність. Легенда каже: агресивна Україна напала на Білорусь з допомогою НАТО.

У понеділок ввечері липецькі телеканали повідомили, що до міста прибули біженці з прифронтової зони: "країни НАТО з території України наступають на Білорусь".

Лише потім громадянам пояснили, що мова йде про навчання внутрішніх військ МВС РФ, і "збройний конфлікт" - легенда військових маневрів.

Побоюючись дипломатичного скандалу, військові провели "роз'яснювальну роботу з начальством телеканалів", а репортажі видалили з сайтів.

"Сьогодні липецькі військові евакуювали жителів України. Там оголосили військовий стан. Країни НАТО з території України наступають на Білорусь. Літак з біженцями приземлився на Липецький аеродром", - такими словами починався сюжет про навчання у випуску новин державної телекомпанії "Липецький час" увечері в понеділок .

Аналогічний репортаж вийшов в ефір другої липецької телекомпанії - "ТВК Липецьк".

Автор сюжету - кореспондентка "ТВК Липецьк" Оксана Корабельникова – розповіла, що легенду навчань (Україна проявляє агресію по відношенню до Білорусі) їй і іншим журналістам, присутнім на аеродромі, розповів генерал-майор Рябчиков. Походила розмова, за словами Корабельникової, при вимкнених камерах, і слова генерала вона записувала в блокнот.

Командування внутрішніх військ присвятило весь вівторок того, щоб довести, що липецькі журналісти, як припустив керівник прес-бюро внутрішніх військ МВС РФ полковник Василь Панченко, "побачили або почули щось не те".

Полковник Панченко, втім, не став спростовувати інформацію про легенду навчань. "Сьогодні ми щось скажемо, а завтра - дипломатична нота, - пояснив полковник Панченко. - Давайте залишимо наших братів у спокої, з ними тільки-тільки почали налагоджувати відносини". Крім того, за словами керівника прес-бюро, "цілком природно, що на навчання накладає свій відбиток те, що деякі регіони, в яких проводяться навчання, межують з суміжними державами".

Тактичні навчання внутрішніх військ, за словами Василя Панченка, проводяться з 13 по 17 квітня в Московській, Смоленській, Тульській, Калузькій, Липецькій, Тамбовській, Воронезькій, Курській та Брянській областях, керує навчаннями командувач центрального командування внутрішніх військ генерал-полковник Олександр Львов, загальне керівництво здійснює головком внутрішніх військ генерал армії Микола Рогожкін. Те, що навчання почалися 13 квітня, а про "напад" України на Білорусь липецькі телеканали повідомили на день раніше, полковник Панченко називає аргументом на користь того, що журналісти помилилися.

Нагадаємо, місяць тому подібний трюк влаштувала грузинська телекомпанія "Імеді": вона продемонструвала сюжет про напад російських військ на Грузію, де говорилося про загибель президента країни Михайла Саакашвілі, а також президента Польщі Леха Качинського, чий літак вибухнув на шляху до Грузії. Лише в кінці сюжету ведучий пояснив, що це лише демонстрація можливого сценарію розвитку подій у майбутньому. Але телеглядачі, які не звернули уваги на це попередження, впали в паніку, і сюжет викликав великий суспільний резонанс.

http://www.ukrpohliad.org/news.php/news/3137




Теги:Чернігівщина, Україна-Росія, військові навчання, інформаційна війна, НАТО, Білорусь


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
НЕ путайте Тв якоись там бахмачТВ з росiйскими ТВ.
avatar