реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Угорщина та Сербія мігрантів не хочуть

Спільне засідання урядів Сербії та Угорщини в Будапешті завершилося численними угодами та амбіціозною обіцянкою прем’єр-міністра Угорщини про те, що обидві держави «відновлять" Центральну Європу і "захистять» регіон від нових хвиль міграції.

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що "багато думав про те, як я можу підсумувати те, що обговорювалося на зустрічі, і я вважаю, що найкраще сказати, що дві країни домовились відновити Центральну Європу". "Однак на даний момент недостатньо просто відновити Центральну Європу, але ми також повинні її захистити, щоб гарантувати безпеку Центральної Європи", - додав він.

Орбан зазначив, що «події в Афганістані свідчать про велику хвилю міграції, яка може призвести до дуже важкої ситуації як для Угорщини, так і для Сербії".

«Нам зрозуміло, що ці мігранти не хочуть жити в Сербії чи Угорщині, а хочуть поїхати до країн Західної Європи, а це означає, що якщо ми стоїмо на шляху міграції, ми також захищаємо країни Західної Європи, наприклад, Австрію, Німеччину», - зауважив Орбан.

Прем'єр-міністр Сербії Ана Брнабіч та її угорський колега Орбан підписали угоду про дружбу та стратегічне партнерство і ще сім угод, серед яких угода про змішані патрулі вздовж спільного кордону та план роботи щодо професійної допомоги для вступу Сербії до ЄС.
Шосте за 8 років спільне засідання урядів двох країн відбулося 7 вересня.

"Балканський оглядач"



Теги:Афганістан, Сербія, команда ЗЕ, ЄС, Угорщина, мігранти


Читайте також



Коментарі (0)
avatar