реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

У Софії Київській митрополита Епіфанія возведено на престол

В день 40- ліття у Софії Київській на престол глави Української Православної Церкви возведено митрополита Епіфанія, обраного надзвичайним собором.

Участь в інтронізації беруть представники духовенства - Константинопольського патріархату, помісних церков, а також представники української влади, зокрема президент України Петро Порошенко з дружиною, і віряни.

Знаменне фото: цілком логічно, що за спиною глави Церкви стоїть глава держави. А збоку, спершись на посох, задумався глава Української греко- католицької церкви Святослав - може, над словами митрополита Андрія Шептицького, що в Украні має бути один патріарх, і він має бути в Києві, і має бути з православних, але спільний і для уніатів... Склавши руки, стоять кардинали католицької церкви... Звісно, не видно представників московської церкви - адже валиться імерія "русского міра"... Митрополит Епіфаній перед своєю інтронізацією відслужив заупокійну літію над могилою Патріарха Володимира (Романюка) за всіх, хто боровся за волю нашої Церкви і Народу. Зведення на престол здійснили митрополит Галльський Еммануїл (константинопольська церква) та митрополит Вінницький Симеон (Шостацький), певно, як найстарший за хіротонією.



Теги:УПЦ, інтронізація Епіфанія, Святослав Шевчук, Русскій мір


Читайте також



Коментарі (0)
avatar