реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

У "сітку" СБУ потрапив Валерій Дубіль?

СБУ, Генпрокуратура та ДБР грають на стороні Порошенка, Аваков демонструє нейтралітет «на користь Тимошенко»

Хвиля звинувачень на адресу штабу Порошенка в розгортанні мережі з підкупу виборців отримала несподівану відповідь. На Банковій вирішили діяти за класичним правилом «найкращий захист- напад». Сьогодні там майстерно перевели стрілки. Служба безпеки дала брифінг, на якому оголосила про обшуки у членів угруповання, що готувало масштабний підкуп виборців. Під час них було вилучено десятки тисяч доларів та купа розписок про отримання грошей. На брифінгу прокрутили фрагменти розмов між членами «піраміди», які обговорюють свої підступні плани. За даними СБУ, загалом мережа планувала залучити до своєї діяльності понад 600 тисяч осіб, аби забезпечити перемогу одного з кандидатів. При цьому імені цього кандидата на брифінгу так і не прозвучало.

Отже, це була явно не остання серія цього серіалу.

Спецслужбісти лише натякнули, що керівником цієї організації є діючий народний депутат, а до неї входять громадяни Російської Федерації та України, які тривалий час співпрацюють з російськими структурами.

Вже згодом у ЗМІ, які посилались на свої джерела, спливли прізвища народних депутатів від «Батьківщини» Руслана Богдана та Валерія Дубіля, які нібито стояли за організацією піраміди. Кому саме вони мали забезпечити перемогу, партійна приналежність депутатів сумнівів не залишає. Цього ж дня зранку СБУ та прокуратура Запорізької області провели обшуки у волонтерів штабів Юлії Тимошенко в Запоріжжі.

Політтехнолог Андрій Золотарьов, який має свою історію співпраці з Тимошенко, вважає, що сьогоднішній викривальний брифінг СБУ – відповідь на оприлюднені вчора в ЗМІ матеріали про те, як влаштована сітка Порошенка, яку будує один з топ-менеджерів його виборчого штабу Сергій Березенко.

«Зрозуміло, що подібні сітки у Тимошенко намагаються будувати ще з часів, коли кампаніями у неї займався Турчинов, – визнає Золотарьов. – Такі речі люблять тишину, і якщо про них голосно розтрубити, як зараз, знижується ефективність. Але якщо вже на те пішло, сітка Тимошенко будується за рахунок інвесторів її кампанії, а сітка Порошенка – за рахунок бюджетних коштів, які виділяються як матеріальна допомога. Та й масштаб не порівняти. Але за розбодувою сітки Порошенка СБУ бачить лише проведення соцопитування, а у Тимошенко – підрив основ державності».

Повний текст читайте тут: https://glavcom.ua/publications/chiya-sitka-micnisha-sbu-lamaje-gru-avakova-571732.html



Теги:Аваков, Сергій Березенко, Валерій Дубіль, вибори 2019, підкуп виборців


Читайте також



Коментарі (0)
avatar