реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

У Семенівці депутати вимагають імпічмент Януковичу і порядок в лікарні

Минулого четверга в Семенівці відбулася чергова 14-та сесія районної ради . На порядок денний виносилось чотирнадцять питань, в тому числі два бюджетних питання – звіт про виконання за перше півріччя та внесення змін до районного бюджету; призначення головного лікаря новоствореного комунального закладу районного центру первинної медико-санітарної допомоги; звіт про хід виконання Програми житлово-комунального господарства району та затвердження Комплексної районної програми підтримки сім’ї, забезпечення гендерної рівності та протидії торгівлі людьми та інші.

На початку сесії під час затвердження порядку денного відбулася, м’яко кажучи, дискусія між головою ради та опозиційною групою депутатів. Голова депутатської фракції «Батьківщина» Павло Бондаренко надав дві пропозиції до порядку денного: звернення до Верховної Ради про невідкладний розгляд та прийняття проекту Закону України «Про порядок імпічменту Президента України» та звіт Семенівської районної лікарні про стан надання медичної допомоги. Обидві пропозиції були відхилені депутатською більшістю (Партія Регіонів, комуністи та соціалісти). Ну, перша, зрозуміло, не могла вийти на розгляд з такою більшістю, а от з приводу другої і відбулася невеличка сутичка.

Голова ради Людмила Салімон пояснила, що це питання не доцільно виносити на розгляд, оскільки воно заплановано на четвертий квартал роботи ради, але тут депутати заперечили, що в плані роботи Семенівської ради немає такого питання. Отже, виявляється, що в Семенівському районі голова ради і депутати працюють за різними планами: у депутатів свій – у голови районної ради свій. Який з них чинний і більш правильний невідомо, хоча на сайті Семенівської районної ради дійсно на четвертий квартал питання, пов’язаного з районною лікарнею, в плані роботи не було вказано.

«Сіверщина» неодноразово на своїх сторінках розповідала про людські смерті, які стались з вини працівників районної лікарні через халатність та неправильне надання медичної допомоги, в тому числі дитячі смерті. Розповідали і про невчасне отримання ліцензій на здійснення медичної діяльності районною центральною лікарнею Семенівського району. Незрозуміло чому депутати районної ради при всьому цьому не вважають за доцільне заслухати керівників районної лікарні. Можливо нещодавно відповідні звіти відбувались? Відповідь дали самі депутати (до речі, від Партії Регіонів) – « за останні п’ять, ну чотири роки точно, ніхто з районної лікарні перед депутатами не звітував».

Далі депутати районної ради "плідно" запрацювали, затверджуючи виконання бюджету за перше півріччя, вносячи в нього зміни (на заробітну плату бюджетним установам), затверджуючи виконання районних програм та прийняття нових, майже без коштів передбаченими для їх реалізації. Це можна було зрозуміти з питань, які задавали все ті ж опозиційні депутати.

Дмитро СТЕПОВИЙ



Теги:дитячі смерті, імпічмент Президенту, районна рада, Семенівка


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Не перестаю дивуватись нашій опозиції, на містах імітують бурхливу діяльнсть, "турбуються" про стан медицини, а у парламенті, коли ліві винесли проект про відміну медичної реформи не підтримали, хоча перед виборами також обіцяли її відмінити!
avatar